Ale to tylko ze statywu, więc do przyrody tak średnio...
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
No tak. Ale podobno wcześnie rano owady są wyziębione i w jakimś letargu.
Wtedy jest okazja wykorzystać je w charakterze modeli. Może się uda kiedyś taka akcja...
Albo do większych nieruchomych obiektów, np grzybki, kwiatki itp
Trochę mi się na tym stacku nie podobają dziwne artefakty które wyszły na granicy strefy ostrości - na samym froncie - na zaczepie dekielka i ząbkach pierścienia ustawiania ostrości pod dekielkiem. Być może lepiej będzie wykorzystać focus bracketing i samego złożenia stacka dokonać w komputerze (wiem, wymaga to oprogramowania i trochę czasu - na szczęście daje się użyć darmowego Combine ZP).
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
To moja wina. Taki byłem zaaferowany, że w ogóle udało mi się coś zrobić, że zamieściłem tego stacka. A powodem było złe ustawienie początkowej ostrości.
Użyłem programu Helicon Focus. Bardzo sprawnie i szybko połączył zdjęcia. Zresztą zrobiłem ich o wiele za dużo i następne objęłyby pewnie ze dwa albo trzy dekielki.
Ale dopiero się uczę. Miałem założonego olka 45/1.8 i soczewkę +4 poprzez redukcję gwintu 37-52.
Będę eksperymentował dalej bo spodobało mi się to stackowanie.
O ile wiem to e-m10 nie ma możliwości łączenia zdjęć w body ?
Nie ma opcji łączenia w body
Zapomniałem, że E-M10 II ma tylko focus bracketing i myślałem, że prezentowany stack to efekt automatycznego łączenia w korpusie.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Z cyklu mam pytanie... Czy jest możliwość zdalnego wyzwalania migawki w em10 ? Zaznaczam, że mam smartfona z systemem windows phone.
Wiem, że jest jakaś aplikacja, ale na androida. Poza tym, czy mogę bezprzewodowo wysłać zdjęcia do laptopa ?