No to masz szczęście, zazdroszczę. Jest ich w Polsce coraz więcej, mi nie udało się spotkać, chociaż tu gdzie jestem też podobno są. Musiałabym chodzić a nie jeździć rowerem żeby ją zobaczyć.
No to masz szczęście, zazdroszczę. Jest ich w Polsce coraz więcej, mi nie udało się spotkać, chociaż tu gdzie jestem też podobno są. Musiałabym chodzić a nie jeździć rowerem żeby ją zobaczyć.
Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją (Apolinary Despinoix).
Łąka w okolicy lasu. Mocno nasłoneczniona. Nie wypatruj. Idź i jak się spłoszy to będzie latać jak taki motyl z jasnymi, prawie białymi skrzydłami. Przeleci tylko kawałeczek. I już ją masz
Daje się podejść, ale ... obserwuje![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Oj, gratuluje spotkania z tym oryginalnym owadem. Bardzo fajne zdjęcia![]()
Dwa ostatnie kadry bardzo ładne, modliszka piękna.
Twoja modliszka to dorosły samiec - dlatego latał. Młode nie mają skrzydeł, a dorosłe samice mają grube, ciężkie odwłoki - na tyle ciężkie, że właściwie nie są w stanie latać i gdy czują się zagrożone - uciekają na piechotę.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)