Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Help !!!

Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Help !!!

Mam kłopoty z nowiutkim EPM-2.
    Aparat zaczyna wariować gdy wchodzę w menu by zmienić tryb fotografowania lub gdy chcę obejrzeć wykonane zdjęcia. Aparat wtedy zaczyna żyć własnym życiem, przeskakuje z opcji na opcję lub ze zdjęcia na zdjęcie. Powiększa zdjęcia, oddala, zmienia oglądane przeze mnie zdjęcie itp. Podobnie w menu, gdy wchodzę w nie,
    chcę wybrać np. tryb auto a aparat postanawia sam przeskakiwać miedzy rożnymi opcjami w menu. Problemów nie ma gdy robię zdjęcia - wszystko działa jak trzeba i spokojnie mogę fotografować. Tak jak już mówiłem, problemy pojawiają się tylko przy wchodzeniu w rożne funkcje aparatu.
    Wygląda mi to na jakiś defekt oprogramowania aparatu.
    Czy ktoś z drogich pań/panów przerabiał już taki temat i może wesprzeć mnie dobrą radą ?
    Z góry dziękuję za pomoc !

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Ciekawe. Niegdyś bawiłem się w MM ekspozycyjnym EPM-2, zachowywał się podobnie. Wówczas pomyślałem, że kółko trybów żyje własnym życiem z uwagi na zużycie - mogło się nim bawić duuużo ludzi. Obawiam się, że pomoże jedynie serwis.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Czy nie wygląda to na jakiś błąd software ?
    Kiedyś czytałem gdzieś o problemach EPM-2 z oprogramowaniem, ale nie mogę tego odnaleźć.
    Chyba zacznę od spróbowania aktualizacji software.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Jeżeli jest dostępne nowsze niż masz to jasne, że to pierwsza opcja.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar osiem1984
    Mieszka w
    Warszawa (aktualnie Młochów pod Warszawa)
    Siła reputacji
    98
    Moja galeria
    Spróbuj zaktualizować oprogramowanie, jak to nie pomoże to serwis polecam. Mnie bardzo fajnie potraktowali ostatnio. Więc duży plus.
    Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5

| OlyJedi Awatar sten
    Mieszka w
    k / Cieszyna
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Mój stary E-420 ma to samo, czasem zaczyna wariować. Uspokaja się po pokręceniu kółkiem trybów, lub nacisk z góry. Jakoś z tym żyję, ponieważ znam przyczynę, którą jest wiek 8 lat, np. na LV nic już prawie nie widać.
    Druh Synchro dwie Smieny dawno sprzedane. Zenit E w szafie. W cyfrze Olympus SZ-30 MR do robienia filmików i do noszenia w kieszeni, E 420 z kitem 17,5-45 mm zepsuł się, więc zastąpił go M 10 tez z kitem większym . Jeżdżę Laguną z 1998 roku.
    Mniej znaczy więcej.

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    A mój EPM-2 jest brand new i też wariuje. Moje poprzednie Olympusy (3) były idealne, bez zarzutu.

Uprawnienia umieszczania postów