pomysł bardzo ciekawy i wykonanie teżjedyne co to krok na stronę by nie było widać swojego odbicia w szybie, albo może jakiś polar?
![]()
pomysł bardzo ciekawy i wykonanie teżjedyne co to krok na stronę by nie było widać swojego odbicia w szybie, albo może jakiś polar?
![]()
Podoba mi się klimat tej fotki.
IMHO, tylko on broni ją przed wyrzuceniem do kosza bo technicznie to dziwne trochę zdjęcie![]()
Co Wy chcecie od technicznego wykonania? Ładne ziarenko, z pewnością efekt zamierzony.
Przez technikę rozumiem otrość/nieostrość, kadrowanie, BW, itd, itp...
Najbardziej nie pasi mi tu właśnie kadrowanie, ziarno może być.
No cóż, Autorka prosiła o ocenę a ta zawsze jest subiektywna, a już u takiego amatora jak ja, to na pewno.
Mnie "nie leży" i tyle.
Gosiallek,
Dwie postaci odbite w szybie sa ustawione w opozycji do siebie i to jest niezłe, na fotografowanej scenie coś się dzieje i to jest bardzo dobra sprawa, natomiast jasna skrzynia automatu przesłania trochę fotografa, co jest dobre, bo jakoś wzbogaca interpretację, ale i niedobre, bo oddziałowuje troszkę ujemnie na kompozycję. Pomysł bardzo dobry, wyższa szkoła jazdy i z pewnością z tego typu ujęć coś większego się urodzi.
Pzdr, TJ
klimatyczna fotka, aczkolwiek bez Twojego odbicia w szybie byłoby zdecydowanie lepsze. Na przyszłość trzeba nosić ze sobą filtr polaryzacyjny![]()
eh mialo byc przez to troche odbierane jak klatka ze starego filmu , dzieki temu chyba jest tu ten klimat, a pozatym potrafie zepsuc kazde zdjecie ..., jakie filtry
) ja aparatu nie mam
a tu mowa o filtrach
, zdjecie znalazłam w "szufladzie" zaziarniłam i na b&w , dobra dzieki za zagladanie czas na programowanie ... eh (sesja sie zbliza
)
dla mnie bomba. z ziarnem i odbiciem. gra!