Strona 8 z 28 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 273

Wątek: Sklep 'Value Basket' ???

| OlyJedi Awatar rados
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Pewnie nie powinienem w tym wątku (jakby co to mnie stąd pogońcie) ale podzielę się swoimi wątpliwościami. Kupiłem parę dni temu na Al.. dla Żony malucha Panasonica 12-32, z kategorii "używany" za ok. 550 zł. Dzisiaj przyszła paczka, obiektyw z pewnością nie był nigdy używany, stan bez zarzutu, wszystko działa jak trzeba. Nie dostałem oczywiście faktury ani paragonu, o gwarancji też nie było mowy. W opakowaniu zastępczym. Wcześniej widziałem, ten obiektyw wystawiony przez tę samą sprzedającą (transakcja doszła do skutku). Jak przystępowałem do licytacji pomyślałem, że tamtą transakcję ktoś jednak odkręcił z różnych powodów, w końcu zdarza się. Ale po mojej skutecznej licytacji sprzedająca wystawiła taki sam obiektyw za tę samą cenę. Oprócz czarnego sprzedaje też srebrny. No i tu moje pytanie: skąd kobieta bierze te obiektywy żeby wystawiać je po tak atrakcyjnych cenach? Nowy na Cy... kosztuje ok 1400 zł. A mój właściwie jest nowy. Czytając wątek pomyślałem: kupiła w Valuebasket. Ale oni nie mają tego na Al... Zajrzałem do ich sklepu i czarny za ponad 2.600 zł http://www.valuebasket.pl/en_PL/Pana...ew/17434-AA-BK
    srebrny tańszy ale i tak 3 razy droższy niż zakupiony przeze mnie. Skąd oni to biorą? Chciałbym wiedzieć, czy kiedyś ktoś rano zapuka do drzwi i oskarży mnie o paserstwo.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Refurb? Czyli używany, fabrycznie odnowiony.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi Awatar rados
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Też o tym myślałem ale nawet na refurbished byłby jakiś ślad. Tu nie ma kompletnie nic. Poza tym, co oni mieliby refurb? Co najmniej soczewkę przednią (zawsze są jakieś ślady użytkowania, nie ma bata) i obudowę. Czy to byłoby opłacalne przy cenie nowego 1400 zł? No i oznaczenie "refurbished" chyba podnosi walory sprzętu w porównaniu ze zwykłym "używany"... a takiego oznaczenia na aukcji nie było.
    Ostatnio edytowane przez rados ; 4.08.15 o 20:48

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rados Zobacz posta
    Też o tym myślałem ale nawet na refurbished byłby jakiś ślad. Tu nie ma kompletnie nic. Poza tym, co oni mieliby refurb? Co najmniej soczewkę przednią (zawsze są jakieś ślady użytkowania, nie ma bata) i obudowę. Czy to byłoby opłacalne przy cenie nowego 1400 zł? No i oznaczenie "refurbished" chyba podnosi walory sprzętu w porównaniu ze zwykłym "używany"... a takiego oznaczenia na aukcji nie było.
    Może spadł z transportu ? Mirek kiedyś pisał, że w Hamburgu można całe kontenery takiego sprzętu kupić. Jak kontener był zalany, to dolna partia odpada, a reszta jest dobra.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar rados
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Może spadł z transportu ? Mirek kiedyś pisał, że w Hamburgu można całe kontenery takiego sprzętu kupić. Jak kontener był zalany, to dolna partia odpada, a reszta jest dobra.
    Ooo i to jest słuszna koncepcja . Dla nas mogą spadać codziennie...

Siła reputacji
    12
    Moja galeria
    Cena OM-D M-1 jest niesamowicie atrakcyjna w tym sklepie.

| OlyJedi Awatar rados
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gombro Zobacz posta
    Cena OM-D M-1 jest niesamowicie atrakcyjna w tym sklepie.
    To brać i nie pytać...

Siła reputacji
    12
    Moja galeria
    Brałbym, ale chyba jednak Olympus nie jest dla mnie. :P Na razie mam stare APS-C Nikona i chyba zostanę w tym formacie tylko przejdę na Pentaxa (?). Aparaty Pentax robi mega. Szkoda tylko, że z dostępnością obiektywów jest trochę słabo. Ewentualnie zaczekam, aż D7100 stanieje i zostanę tam, gdzie jestem.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rados Zobacz posta
    Nie dostałem oczywiście faktury ani paragonu... (...) No i tu moje pytanie: skąd kobieta bierze te obiektywy żeby wystawiać je po tak atrakcyjnych cenach?
    Powiąż fakty
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar rados
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Powiąż fakty
    No wiążę, wiążę i nic . Bez paragonu czy faktury może być: kradziony, refurbished, czy jak sugeruje Bodzip - "spadnięty" z transportu. Może też być podróbka ale to raczej wykluczam - mój za dobrze wygląda i za dobrze działa