Strona 5 z 28 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 273

Wątek: Sklep 'Value Basket' ???

Awatar robertos102
    Mieszka w
    Kazimierz Biskupi
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    MNIE udowodnia, ze ktos mi wyslal podrobke?
    JA wprowadzam podrobki na obszar celny?
    Przeciwko MNIE postepowanie?

Mozesz podeslac jakiego linka podobnej sytuacji?
    Z autopsji to tak. Siostra cioteczna zamówiła torebkę markową, chyba PRADA. Paczka została zatrzymana. Na razie wszystko trwa dobry miesiąc. Z UC jest info o zapłacie cła i chyba podatku na kwotę coś około 200 zł. Jest także info o skierowaniu sprawy do sądu. Na razie poszło odwołanie i cisza. Jak coś to zapraszam na priv za jakiś czas, to powiem jak się zakończyła historia z torebką

Znalazłem też info,że to co pisałem wcześniej to bzdura, chociaż w przypadku w/w to chyba nie Sam nie wiem kto ma rację

cyt:
    Znalezione w Angorze z 14 kwietnia 2013 str 37. :

Z jakimi konsekwencjami prawnymi mogę się liczyć, kupując świadomie produkt podróbkę ( torebkę znanej zagranicznej marki) ?

Jeśli kupuje Panie ten produkt dla siebie (nie w celu dalszej odsprzedaży), to z żadnymi. .
    W uchwale z 30.06.2008 roku w składzie siedmiu sędziów (sygn. I KZP 8/08/, opubl. w OSNKW 2008/7/52), Sąd Najwyższy "zachowanie nie będące < wprowadzeniem do obrotu > w rozumieniu art. 305 ust. 1 ustawy z dnia 30.06.2000 r. - Prawo własności przemysłowej (...), a polegające na udziale w dalszym obrocie towarami oznaczonymi podrobionymi znakami towarowymi , nie stanowi występku określonego w art. 291 Kodeksu karnego ani w art. 292 kodeksu karnego, wobec niewypełnienia znamienia < rzecz uzyskana za pomocą czynu zabronionego > . " Karany jest handel podróbkami, a nie ich nabywanie przez konsumentów.

Państwo w państwie....

A tak na szybko w necie:
    https://www.youtube.com/watch?v=kmK1gAr-jZ4

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar zigger
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    96
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robertos102 Zobacz posta
    Z jakimi konsekwencjami prawnymi mogę się liczyć, kupując świadomie produkt podróbkę ( torebkę znanej zagranicznej marki) ?
    Ale w przypadku wymienionych firm nie mówimy o tzw. podróbkach, które faktycznie mogą być produkowane w Azji i później wysyłane do klienta. Wydaje mi się, że oba sklepy (zarówno sprzęt foto jak i zegarki) oferują sprzęt oryginalny. Czy się mylę?
    Moczarom... mówimy zdecydowane NIE!!!

urzyszkodnik
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez zigger Zobacz posta
    Ale w przypadku wymienionych firm nie mówimy o tzw. podróbkach, które faktycznie mogą być produkowane w Azji i później wysyłane do klienta. Wydaje mi się, że oba sklepy (zarówno sprzęt foto jak i zegarki) oferują sprzęt oryginalny. Czy się mylę?
    To bardzo ciekawa uwaga.

Czy ktos, kto kupił
    np sony a7
    w valuebasket
    sprawdzał juz w sony czy sprzet jest oryginalny ?

Serio pytam.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Coś czuję, że będziesz pierwszy
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    A co, są podróbki Sony A7?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Tu nawet nie o to chodzi, czy są podróbki . Chińczyk z VB jest w zupełnie innej sytuacji niż jego kolega z AE. Ten z AE niczym nie ryzykuje, bo odpowiada osoba wprowadzająca towar na dany obszar celny. Ten z VB sam wprowadza, więc jest mało prawdopodobne żeby ryzykował.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria
    nie mylisz się.
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie

urzyszkodnik
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A co, są podróbki Sony A7?
    Wlasnie pytam.
    Ciekawe.

Podrabiali juz nikona, moze sony tysz ?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar zigger
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    96
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez abir Zobacz posta
    nie mylisz się.
    Dziękuję za upewnienie Też mam nadzieję, ze nie są to sprzęty na wzór telefonów komórkowych, które można kupić w sieci, a mające tylko nazwę tę samą co oryginał.
    Moczarom... mówimy zdecydowane NIE!!!

Awatar robertos102
    Mieszka w
    Kazimierz Biskupi
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria
    Dziękuję za upewnienie Też mam nadzieję, ze nie są to sprzęty na wzór telefonów komórkowych, które można kupić w sieci, a mające tylko nazwę tę samą co oryginał.
    Pewność można mieć tylko wtedy jak coś się fizycznie i namacalnie sprawdzi. A tak to tylko zwykłe gdybanie, że może ale nie musi. W obecnych czasach wszystko jest realne i możliwe. Teraz się pieniądz liczy a nie jakość czy inne priorytety.
    Oby te sprzęty były oryginalne bo sam tam kupowałem
    pozdr.
    R/