Nie zapomnij o pełnym grozy podkładzie muzycznym![]()
Nie zapomnij o pełnym grozy podkładzie muzycznym![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Kasiu, i jak wygląda sprawa serwisu? Możesz podać trochę szczegółów.
OM-1; E-M5 II; E-M1; XZ-2; trochę słoików
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ale to chyba nie wina Basketu?
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
A dlaczego tak? Co odpisał Value B ?
Podpytam tutaj, może ktoś jest zorientowany w temacie
sklep t-dimension.com - ktoś kupował, korzystał? To takie coś jak Valuebasket? Mają też konto na e-bay z bardzo dużą ilością pozytywnych komentarzy no i ceny zaskakująco niskie.
Właśnie zamówiłem przed weekendem od nich szkło, jednak po zamówieniu wyskoczyła mi dziwna dostawa (nawet do 25 lipca) z tego względu wycofałem się i dostałem odpowiedź, że ok - wrócą środki. Płatność przez paypal. Co dalej nie wiem, poczekam jeszcze... Ogólnie rzecz biorąc ja się nie obawiam sprzedawców na ebayu, jeżeli płatność jest przez paypal - nie tylko nie wysłanie towaru, ale i jego wady są objęte ochroną. (teraz patrzę, jednak kasa wróciła).
Ogólnie rzecz biorąc, przynajmniej w UK - nie jest tak łatwo ze sprzedażą(np. znajomy na koncie, gdzie kupił ok 30 produktów miał problem wystawić najpierw 3 na raz produkty, później mu zablokowali na 30 dni opcję sprzedaży, za podejrzaną akcję na koncie) założniem nowego konta(z paypalem) jak się nawywija wałów itd. Na te tysiące pozytywów trzeba sobie zasłużyć i angole zwracają uwagę na komentarze i ich liczbę.
Kwestia tylko tego czy godzimy się na utratę gwarancji, bo ja wątpię w te ich gwarancje...
ja kupując w takich sklepach zakładam, że gwarancji nie ma i traktuję to trochę jak kupno używki po gwarancji - tylko nowej.
Piszę, bo pewnie jesteście ciekawi.
Moja panika (głupota) i wysłanie aparatu do serwisu Olka zamiast Basketu kosztowała mnie niestety "trochę" kasiorki.
Okazało się, że awaria jest na tyle duża, że się nie opłaca aparatu reperować. Dostałam propozycję zakupu nowego EM-1 z 35% zniżką i 2,5letnią gwarancją.
Mam, więc od miesiąca nówkę sztukę nieśmiganą i dziurę w budżecie.
Jeszcze jedno. Stary aparat (z value basketu) miał taki numer seryjny, że nie dało się go zarejestrować na stronie Olympusa. Dziwne, prawda?