Dlatego polecam płatność via PayPal.
Dlatego polecam płatność via PayPal.
szamaniec
generalnie płacąc PayPalem w razie problemów możesz napisać do PP, że sprzedawca robi się w bambuko i wtedy oni blokują sprzedawcy kasę. Teraz to sprzedawca musi udowodnić, że zrobił wszystko jak należy - inaczej pieniądze wracają do Ciebie.
dlatego raczej nie obawiałbym się kupowania z płatnością PP.
https://www.paypal.com/pl/webapps/mp...y-and-security
W ramach programu ochrony kupujących, jeśli przedmiot kupiony online do Ciebie nie dotarł lub znacząco różni się od opisu, możemy zwrócić Ci pełną kwotę, włącznie z kosztami wysyłki. Ochrona kupujących obejmuje spełniające warunki towary zakupione online w serwisie eBay lub na innych stronach i opłacone w systemie PayPal. Ochrona obowiązuje też w przypadku płatności dokonanych na stronie PayPal. Obowiązują określone postanowienia.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Muszę potwierdzić że płatność PayPal-em jest chyba bezpieczna - próbowałem kupić obiektyw w Valuebasket - po miesiącu oczekiwania próbowałem upomnieć się w w/w sklepie o tym że zapłaciłem i czekam na wysyłkę - po około tygodniu od upomnienia (5 tygodniach od zamówienia) towar na stronie Valuebasket został oznaczony jako chwilowo niedostępny (jak zamawiałem dostępne 5 sztuk), po kolejnych 2 tygodniach ponagleń i próśb o jakąś informację status zamówienia zmienił się na chwilowy brak towaru. Po tygodniu i kilkukrotnych prośbach o zwrot pieniędzy (bez odzewu) wystąpiłem z reklamacją przez Paypal - pieniądze na koncie miałem dwa dni później i przeprosiny z Valuebasket![]()
OM-D E-M5 (Black) + parę stałek
Generalnie zakupy tam są przeznaczone dla osób spokojnych i cierpliwych niczym buddysta zenNie mam zamiaru ich specjalnie bronić (biorąc pod uwagę historie z brakiem gwarancji producenta), ale z drugiej strony przypadki (bodajże z forum Canona) sugerują, że raczej nie istnieją by kogoś oszukiwać. Mianowicie kupującemu skończyła się cierpliwość, anulował zamówienie, otrzymał zwrot środków, a kilka dni później... odebrał przesyłkę (z którą było wszystko OK, a VB upomniał się o oddane złotówki). Są za to solą w oku innych sklepów, więc krytyczne opinie osób z 1 postem, również mnie nie dziwią.