Strona 26 z 28 PierwszyPierwszy ... 162425262728 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 273

Wątek: Sklep 'Value Basket' ???

Siła reputacji
    11
    Moja galeria
    Dlatego polecam płatność via PayPal.

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez slavko Zobacz posta
    Dlatego polecam płatność via PayPal.
    Nigdy z tego nie korzystałem,w czym to jest bezpieczne ? Srogo się przestraszyłem, po cichutku liczyłem że skorzystam z tych szemranych sklepów.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    223
    Moja galeria
    szamaniec
    generalnie płacąc PayPalem w razie problemów możesz napisać do PP, że sprzedawca robi się w bambuko i wtedy oni blokują sprzedawcy kasę. Teraz to sprzedawca musi udowodnić, że zrobił wszystko jak należy - inaczej pieniądze wracają do Ciebie.

dlatego raczej nie obawiałbym się kupowania z płatnością PP.

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szafir51 Zobacz posta
    szamaniec
    generalnie płacąc PayPalem w razie problemów możesz napisać do PP, że sprzedawca robi się w bambuko i wtedy oni blokują sprzedawcy kasę. Teraz to sprzedawca musi udowodnić, że zrobił wszystko jak należy - inaczej pieniądze wracają do Ciebie.

Dziękuję za info, jest zatem światełko w tunelu.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Ziemia Zawkrzeńska.
    Siła reputacji
    189
    Moja galeria
    szamaniec

Chcesz powiedzieć, że sprzedawca otrzyma kasę dopiero jak u mnie będzie towar?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    223
    Moja galeria
    https://www.paypal.com/pl/webapps/mp...y-and-security

W ramach programu ochrony kupujących, jeśli przedmiot kupiony online do Ciebie nie dotarł lub znacząco różni się od opisu, możemy zwrócić Ci pełną kwotę, włącznie z kosztami wysyłki. Ochrona kupujących obejmuje spełniające warunki towary zakupione online w serwisie eBay lub na innych stronach i opłacone w systemie PayPal. Ochrona obowiązuje też w przypadku płatności dokonanych na stronie PayPal. Obowiązują określone postanowienia.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria
    generalnie płacąc PayPalem w razie problemów możesz napisać do PP, że sprzedawca robi się w bambuko i wtedy oni blokują sprzedawcy kasę.
    To nie do końca tak. Kasy nie blokują, tylko ściągają ją później z karty kredytowej podpiętej do konta sprzedawcy. W Polsce to niestety niezgodne z prawem, ale PayPal działa w Luxemburgu, a tam można
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar POLM
    Mieszka w
    Okolice Wrocławia
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    Muszę potwierdzić że płatność PayPal-em jest chyba bezpieczna - próbowałem kupić obiektyw w Valuebasket - po miesiącu oczekiwania próbowałem upomnieć się w w/w sklepie o tym że zapłaciłem i czekam na wysyłkę - po około tygodniu od upomnienia (5 tygodniach od zamówienia) towar na stronie Valuebasket został oznaczony jako chwilowo niedostępny (jak zamawiałem dostępne 5 sztuk), po kolejnych 2 tygodniach ponagleń i próśb o jakąś informację status zamówienia zmienił się na chwilowy brak towaru. Po tygodniu i kilkukrotnych prośbach o zwrot pieniędzy (bez odzewu) wystąpiłem z reklamacją przez Paypal - pieniądze na koncie miałem dwa dni później i przeprosiny z Valuebasket
    OM-D E-M5 (Black) + parę stałek

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Ziemia Zawkrzeńska.
    Siła reputacji
    189
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez POLM Zobacz posta
    Muszę potwierdzić że płatność PayPal-em jest chyba bezpieczna - próbowałem kupić obiektyw w Valuebasket - po miesiącu oczekiwania próbowałem upomnieć się w w/w sklepie o tym że zapłaciłem i czekam na wysyłkę - po około tygodniu od upomnienia (5 tygodniach od zamówienia) towar na stronie Valuebasket został oznaczony jako chwilowo niedostępny (jak zamawiałem dostępne 5 sztuk), po kolejnych 2 tygodniach ponagleń i próśb o jakąś informację status zamówienia zmienił się na chwilowy brak towaru. Po tygodniu i kilkukrotnych prośbach o zwrot pieniędzy (bez odzewu) wystąpiłem z reklamacją przez Paypal - pieniądze na koncie miałem dwa dni później i przeprosiny z Valuebasket
    Dobrze, że nie straciłeś, ale nerwówki trochę było?

Siła reputacji
    11
    Moja galeria
    Generalnie zakupy tam są przeznaczone dla osób spokojnych i cierpliwych niczym buddysta zen Nie mam zamiaru ich specjalnie bronić (biorąc pod uwagę historie z brakiem gwarancji producenta), ale z drugiej strony przypadki (bodajże z forum Canona) sugerują, że raczej nie istnieją by kogoś oszukiwać. Mianowicie kupującemu skończyła się cierpliwość, anulował zamówienie, otrzymał zwrot środków, a kilka dni później... odebrał przesyłkę (z którą było wszystko OK, a VB upomniał się o oddane złotówki). Są za to solą w oku innych sklepów, więc krytyczne opinie osób z 1 postem, również mnie nie dziwią.