Strona 27 z 28 PierwszyPierwszy ... 1725262728 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 273

Wątek: Sklep 'Value Basket' ???

| OlyJedi Awatar POLM
    Mieszka w
    Okolice Wrocławia
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jkr Zobacz posta
    Dobrze, że nie straciłeś, ale nerwówki trochę było?
    Trochę nerwów było choć nastawiałem się na czekanie. Dałem im miesiąc zanim zapytałem co z przesyłką a całość trwała ponad 2 miesiące. Niemniej nie skreślam do końca sklepu bo pieniądze wróciły wraz z przeprosinami. Niemniej trzeba się nastawić że towar nawet jeśli na stronie jest dostępny to nic nie znaczy . W rezultacie wolałem kupić używkę na allegro Może gdyby był jakiś kontakt z ich strony wraz z określeniem czy i kiedy towar będzie to bym nawet poczekał?
    OM-D E-M5 (Black) + parę stałek

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria

Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    no i wygląda, że (przynajmniej na razie) valuebasket 'is not accepting orders' i to akurat w momencie gdy chciałem sprowadzać 40-150 f2.8 z MC-14

Z drugiej strony wygląda na to, że na alledrogo pojawił się jakiś BrandsConnect aka. Chatandvision.com z Honk Kongu z wysypem fajnych cen. Osobiście się nie zdecyduję pomimo iż tam ten zestaw chodzi po 5299zl czyli nawet taniej niż na valuebasket swego czasu. Kilka osób kupiło swoje nikkory - ciakwe jaki będzie efekt..

| OlyJedi Awatar grisza34
    Mieszka w
    tarnobrzeg
    Siła reputacji
    95
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szamaniec Zobacz posta
    mz jest ok. brat robił tam zakupy (sprzęt Olka) czekał max 6 tygodni. towar ładnia zapakowany oryginał i stan idealny prosto z fabryki. nie mogę nic złego powiedzieć o tym sklepie

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar sikor
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    225
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez denver47 Zobacz posta
    no i wygląda, że (przynajmniej na razie) valuebasket 'is not accepting orders' i to akurat w momencie gdy chciałem sprowadzać 40-150 f2.8 z MC-14....
    "Hello from Valuebasket - unfortunately at the present time we are not accepting orders.
    For more information please contact "support@valuebasket.com"
    No i kupa. Ciekawe co z gwarancją
    OM-1; E-M5 II; E-M1; XZ-2; trochę słoików

Siła reputacji
    11
    Moja galeria
    Zniknęli na dobre:

"We regret to inform you that we are no longer processing orders. If you have any transactional enquiries for an existing order that has not been delivered, please contact your card issuer to file for a chargeback. Under these unfortunate circumstances, you are very likely be protected by your card issuer to apply a claim against the order for the full value. We apologise for any inconvenience caused.".

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    ogłosili upadłość ale jako Valuebasket.com Limited z siedzibą w HK. Likwidatorem jest forma KLC Kennic and Lui - póki co oszukanych na całym świecie jest cała masa - jak poczytacie opinie na zagranicznych forach to wygląda na to że nie od teraz. Rok temu mój zamówiony aparat doszedł do mnie z Holandii i do tej pory jest sprawny. W tym roku jestem lżejsza o całe 6700 pln i ni ma widoków na zwroty. Sprawa zgłoszona na policji i w prokuraturze ale nie ma co wiązać dużych nadziei. Jeżeli są uczciwi to podzielą majątek i dadzą wierzycielom co im się należy - o ile to będą chcieć zrobić i to nie ściema i o ile majątku starczy dla wszystkich.
    Z netowych informacji wynika, że właścielem domen czy serwerów jest o dziwo firma E-Services Group powiązana z Chatandvision HK - obie te firmy są wierzycielami Valuebasket.com z HK. Spotkanie w sprawie likwidacji było na początku sierpnia br. Kontakt zerowy z nimi, na stronie info że nie realizują zamówień - odsyłają do wystawców kart o zwroty pieniędzy - i o ile płaciliście kartą to zwrot pewny - jeżeli przelewem bankowym (w moim przypadku była tylko ta opcja możliwa wtedy raczej trzeba zapomnieć o zwrotach. Zainteresowanych odsyłam do grupy na FB o nazwie "oszukani przez Valuebasket" - uważajcie na sklepy tego typu z bardzo niskimi cenami - kupujecie na własne ryzyko a oszuści w świetle prawa są nadal bezkarni i na pewno już zarabiają kasę na nieostrożnych, naiwnych klientach. To samo jest na naszym polskim podwórku - niedawno pojawił się jakiś BimTech i co już opinie negatywne i strona sklepu nie działa ale ile wyłudzili kasy od ludzi to ich zysk;-( inne takie to saturn24.net czy mediamarkt24 - wymyślali nazwy podobne do dużych sieci i tym jak się okazuje przekonywali do wiarygodności.
    Ciekawe jak się zakończy sprawa ze zlikwidowanym Valuebasket. Uważajcie na E-global i 9digital - wygląda na to że to też podobne firmy jak VB.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar zigger
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    96
    Moja galeria
    Nosiłem się z zamiarem kupna, ale od jakiegoś czasu nie było ich "widać", więc teraz już po wszystkim Tak czy inaczej, przyroda nie znosi próżni, więc podobne przybytki będą powstawać, niezależnie od opinii...
    Moczarom... mówimy zdecydowane NIE!!!

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Ziemia Zawkrzeńska.
    Siła reputacji
    189
    Moja galeria
    Oj ludzie, ludzie, trzeba się dobrze zastanowić zanim się komuś przekaże pieniądze.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria
    Ja kupiłem dwa obiektywy i wszystko poszło gładko. Ale zakupu dokonałem przez Allegro, więc w razie czego byłem ubezpieczony. Nie wiem, czy zaryzykowałbym zakup bezpośrednio ze strony sklepu.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb