Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 113

Wątek: Sardynia okiem Kolby (i aparatem Kolby)

| OlyJedi Awatar kolba
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry, Lasowice
    Siła reputacji
    160
    Moja galeria
    robtor większość miejscowości jest cicha i spokojna. fakt sjesta robi swoje.
    E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
    http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    111
    Moja galeria
    Cześć Odwiedzam wątek od początku, a że zdjęcia mi się bardzo podobają(wszystkie) to odnioę się do ogółu. Otóż bardzo mnie zachęciłeś fotkami do odwiedzania kiedyś tych pięknych miejsć. Miasteczka są urocze. Z fotek widać ciszę i spokój i to jest to co lubję.
    Pozdro.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lisiajamka1
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    416
    Moja galeria
    Prezentacja bardzo ciekawa i pięknie pokazana, sama przyjemność z oglądania zdjęć tak uroczych miejsc.
    Dzięki
    Ostatnio edytowane przez lisiajamka1 ; 24.07.15 o 08:07

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    390
    Moja galeria
    Również i ode mnie podziękowania. Mam duże zaległości w przeglądaniu forum ale gdy dziś tu zajrzałem z dużą przyjemnością przejrzałem cały wątek. Szkoda tylko, że to już koniec...
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

| OlyJedi Awatar kolba
    Mieszka w
    Siła reputacji
    160
    Moja galeria
    To ka dziękuję za miłe przyjęcie.
    E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
    http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    202
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kolba Zobacz posta
    Dziś już ostatni prezentacja z Sardynii.
    Szkoda bo fajnie się tu zaglądało
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

| OlyJedi Awatar witwicky
    Mieszka w
    Ślůnsk - Radzionków
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Kolba, fajnie, szkoda że koniec. Weź pojedź jeszcze raz

| OlyJedi Awatar smog
    Mieszka w
    okolice Wawy
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Kolba
    Zdjęcia super i bardzo mi się spodobała zachodnia część Sardynii.

No, ale żeby nie było, że koniec, to pokażę Wam północ. Rok temu byłem tam przez tydzień. Rodzinnie, więc wiele fotek w samo południe.

W każdym razie północ Sardynii to przede wszystkim niezwykłe morze, skaliste wybrzeża i olbrzymia ilość piaszczystych plaże w zatoczkach. Rzadko to jest taki biały drobny piaseczek jak nad Bałtykiem, ale jak na Morze Śródziemne, naprawdę fajny. Na północy ciężko znaleźć małe urocze miasteczka, to znaczą są niewielkie, ale nie mają aż tyle klimatu.

Brakuje mi trochę do warsztatu Kolby, więc bardziej traktuje jako pokazanie Wam ciekawych miejsc a nie jako wartość fotograficzną.

Zacznę od miejsca gdzie stacjonowaliśmy, czyli Santa Teresa di Gallura wraz z półwyspem Capo Testa. Santa Teresa to miasto turystyczne, ale przyjemne z bardzo ładnymi okolicami.

1 – rzut z dekielka 9mm na zatokę i plażę miejską Rena Bianca:

2 – spojrzenie w dół z centrum miasteczka, kocham ten kolor wody:

3 – główny deptak i Włoch zapraszający do restauracji. Godzina 13.00, więc puchy:

4,5 – Wybrzeże zaraz za miasteczkami zaczyna wyglądać tak – dzikie z niedużymi plażami co chwilę:

6,7,8 – tak wygląda koniec półwyspu Capo Testa, olbrzymie granitowe skały, między którym można chodzić godzinami. W lewym górnym rogu można dostrzec dwóch gości (6,7), którzy wdrapali się na górę na zachód słońca:

9,10 – zachód słońca nad zatoką Rena Bianca. Przez cały mały półwysep przy mieście prowadzą ścieżki dołem i górą. Rodzinka wpatruje się w prom płyną z Korsyki – rzut beretem:

wcześniej om-d, teraz A7

Awatar AnnaPrus
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Zgadzam sie z Twoim wyborem 3,4, 5 są dla mnie super

---------- Post dodany o 13:49 ---------- Poprzedni post był o 13:47 ----------

Super zdjęcia z dobrze wyczuwalnym klimatem.

| OlyJedi Awatar kolba
    Mieszka w
    Siła reputacji
    160
    Moja galeria
    smog, też piękne miejsca. Czyli trzeba jeszcze raz na Sardynię się wybrać.