Dzięki Wojtek![]()
Dzięki Wojtek![]()
Zapraszam do oglądania, komentowania i krytykowania na moim wątku
A mnie najbardziej pasuje 3, ale w B&W.
Nie wiem jak to jest, wersja kolor nie przyciąga uwagi (nuda). Za to B&W zyskuje dużo dramatyzmu i tajemniczości, mimo pozornego spokoju jest w nim jakieś napięcie.
Śmiem twierdzić, żę gdy byś 8 - kę potraktował w WB - umiejętnie operując detalami w cieniach - efekt był by podobny do tego w 3 bw
Już raz się na Twojej radzie nie przejechałem, spróbuję z tą 8-ką i b&w.
Dzięki za komentarze![]()
traktuj to jedynie jako propozycję - jakby co to umywam ręce![]()
Chyba jest lepiej
8. B&W
IMHO jak najbardziej - cieszę sie że się do czegoś przydałem
jednakże - zgubiłeś dużo z gradientu szarości po środku kadru, jak i na pierwszoplanowych pniach drzew, spróbuj w HS , ale selektywnie, nie ruszając przy tym reszty
8 w B&W bardzo mi się podobaB&W podkreśla kontrasty, to światło, które w tym zdjęciu jest najważniejsze. Świetnie wyglądają doświetlone czubki gór, a drzewa bez koloru już tylko zamykają kompozycję i prowadzą wzrok w stronę gór, czyli dla mnie spełniają swoją rolę.
Pzdr
To polece od początku.
1- ode mnei plus za symetrie pomiędzy śladami nart, a domkiem. Ktoś tu powiedział, że szkoda, że są ślady człowieka-moim zdaniem gdyby ich tu nie było zdjęcie by straciło.
2- nie, nie pasuje mi. Nie bardzo wiem co chcesz pokazać.
3- dobrze, że się posłuchałeś i zrobiłeś w B&W. Po obróbce widać co jest tematem. Dobrze to wyszło. Krzak jest mocniej zaakcentowany. I wcale bym nie rozjaśniał góry-jak Suchar sugerował- no może minimalnie.
4-panoramka średnio. Nienaturalnie wyszla troche.
5-o tak. plus za śnieg. Tym śniegiem to mnie ująłeś![]()
6-nic specjalnego
7-nie porywa
8-znów B&W poprawia sytuacje. Przesadziłeś jednak chyba z kontrastem. W obu wersjach troszeczke nie leżą mi drzewa z lewej, dobrze , że jest ramka, ale po prostu wg mnie jakoś inaczej powinny być ustawione. (nie mam jednak specjalnie pomysłu). A no i z drzew po środku kadru to troche za mało zostało.