NIc się nie zlewa... nawet na moim 7letnim CRTku
NIc się nie zlewa... nawet na moim 7letnim CRTku
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
O, to dobrze, na CRT chyba bardziej obiektywnie można to ocenić
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Cóż, wygląda na to, że ani reportaż ani 'prawie jak' cerber nie wzbudziły specjalnych emocji, pokażę ostatnie z moich starówkowych eksperymentów ze streetem - takie tam dwa dzieciaczki
55.
56.
Ostatnio edytowane przez Krzyszcz ; 24.05.08 o 20:59 Powód: Automatyczne scalenie postów
Zapraszam do oglądania, komentowania i krytykowania na moim wątku
Oba ostatnie fajowe, ale szczególnie 55.- grymas dzieciaka. Fajne kolorki. Ciekawe jakby wyglądały w BW?
ps. 54. też kontrastowe![]()
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Dzieciaki fajoweCiekawe miny, sytuacje, szczególnie 56. Nie przerabiałbym ich na B&W, bo dzięki kolorowi są bardziej dziecięce i wiosenne. I like
Pzdr
Te kolory to prosto z camery obscury czy w PS-e goniłeś ?
Fajne takie![]()
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.
Dzięki
Z doświadczenia wiem, że prawie każde zdjęcie da się za pomocą PS-a udoskonalić... W tym przypadku było wywołanie z RAW (trochę podbita wibracja i nasycenie) i machanie krzywymi. Kolory i kontrasty jakie E510 z siebie wypluwa domyślnie rzadko mnie niestety zadowalają. Ale radzę sobie z nimi :]
A co do b&w - tych ujęć desaturowanych nie widzę...
Dwa ostatnie superos. I dobrze, że nie BW. Bo ostatnio dużo na forum streetów BW...
ps. Streetfoterka ostatnio "żondzi" na forum. I mocno mnie to cieszy...
56 bardzo wdzięczna fotka. Śliczny klimat, wdzięcznie uchwycone, dobrze skadrowane. Bardzo mi przypadła do gustu. A z wcześniejszych 46 ze względu na fajną perspektywę, choć, cały reportaż jest bardzo miły w odbiorze.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Dzięki za komentarzeNikt nie zauważył, że w 56. lekko cheatowana GO - to miło
Bez tego trochę chaosu było. Trafiła mi się ta dziewczynka, nabierała wody, moczyła ręce i ganiała za gołębiami chlapiąc na nie :] Mam więcej jej zdjęć, ale raczej słabsze...
Ze streetem eksperymentuję tak naprawdę dopiero drugi raz (pod wpływem forum właśnie) i podoba mi się to, z paru przyczyn: po pierwsze, nie trzeba daleko jeździć, żeby coś ustrzelić; po drugie - jest to mniej statyczne - dreszczyk emocji, czy się zdąży, trafi itdBędę się bawił pewnie w to dalej
![]()
Właśnie mialem spytać o GO
Oba świetne, kolor pasuje jak najbardziej i jest bardzo dobry.
Nie wszystkie streety muszą być w BW![]()