Świetne kadry 1 i 2 najlepsze (jak na razie) chociaż na 1 dałbym 1/3 nieba i domek nieco w lewo.
Świetne kadry 1 i 2 najlepsze (jak na razie) chociaż na 1 dałbym 1/3 nieba i domek nieco w lewo.
fajne, spokojne kadry, kolory nasycone,
1,2 rzeczywiście nad cieniami trza by popracować - a'propos - ostatnio obiło mi się o oczy coś co nazywali filtrem na śnieg, ale nie wiem jaki efekt on powoduje - trzeba by zgłębić temat - może byłby rozwiązaniem tego problemu - chyba, że to jakaś okrutna ściema
3 - ewidentnie pasuje mi pod BW
ps. Za Agapied - czekam na te bardziej wymyślne, niezły początek
ps 2 - zazdroszczę szkiełka, ja narazie kitem cisnę
Dzięki, pierwsze dwa dam do galerii
Bardzo wymyślnych narazie nie ma, może są jakieś nietypowe, ale narazie będę wrzucał dalej z gór
3. na b&w? W pierwszej chwili zupełnie tego nie widziałem, ale otworzyłem Photoshopa i coś może z tego być, dzięki :]
A tymczasem:
4. Panoramka znad Murowańca
5. Tamże - pod światło
Popracuję nad 3. i zaraz pokażę co wyszło![]()
Zapraszam do oglądania, komentowania i krytykowania na moim wątku
przykro mi, ale po trzech pierwszych te mi w ogóle nie weszły.Takie typowe strzały z górskiej wycieczki z ciocią Krysią.
SHIT - to mój setny post - jubileusz trza zainicjować![]()
Cienie przy niebieskim niebie są niebieskie. Kiedy się tego fotografowie nauczą w końcu?Zamieszczone przez Krzyszcz
W paru miejscach na tym forum ludzie na to marudzili, więc sądziłem, że tak być nie powinno...Zamieszczone przez Smerf Maruda
Nowe fotki się nie podobają to nie :] Panoramka, bo było szeroko i ładnie; to pod światło, bo podobają mi się na nim plastyczne cienie, ale może rzeczywiście zbyt banalne.
Przeniosłem 3. w b&w, oceńcie sami, czy lepiej
3. B&W
A mnie kadr z 4-ki sie podoba.
Ująłbym tylko scenie kontrastu i podbiłbym szczegóły w cieniach.
Moim zdaniem gorzej. Mogłoby być lepiej, gdybyś rozjaśnił trochę ten ciemny fragment góry, bo zbyt dominuje. W ciemności ginie też krzak, bo nie wybija się już innym kolorem. Wolałem to zdjęcie w kolorze
Pzdr
To ja się wybiję. BW owszem za ciemne, ale IMO dużo lepsze niż kolorek, fajnie wyszedł pierwszy plan no i ta smuga światła na grani w tle. Oleryk - welcome back
B&W może być za ciemne, bo mam jasny, kontrastowy monitor i nie do końca umiem go kalibrować, zwłaszcza, że nie ma guziczków na obudowie (idiotyzm) tylko sterowanie softem...