Ostatnie trzy superanckieMiodzio kolorki, radosny powiew wiosny
pzdr
Ostatnie trzy superanckieMiodzio kolorki, radosny powiew wiosny
pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Dzięki, cieszę się, że się podoba
rocco - GO specjalnie takie małe, ale oczywiście kwestia gustu![]()
Zapraszam do oglądania, komentowania i krytykowania na moim wątku
Nie lubię makro, kwiatków, ważek, robali, itp.Te zdjęcia są całkiem przyjemne, bo kompozycja na nich jest niezła. Szczególnie na 33. Czemu na 31 dałeś tę ramkę
![]()
Jest fatalna, to zdjęcie zupełnie jej nie potrzebuje. Na 31 GO jest też chyba ciut za mało. 33 jest trochę takie malarskie, błyszczące, przez ten bokeh. Bokeh rzeczywiście ładny, ale pamiętaj, że to nie on sprawia, że zdjęcie jest dobre
Pzdr
Dzięki
Nie musisz oceniać bokeh, on sobie jest ładny niezależnie. Jak uważasz, że jest źle, to nie patrz na bokeh. A jak nie jest, to po co ta uwaga..? Ramka - mnie się podoba, moje prawoAle szanuję Twoje zdanie.
Myślałem, że załapiesz. Ta uwaga była między innymi z powodu przeczytania tego komentarza (zacytuję):
Często się takie pojawiają, kiedy na zdjęciu jest interesujący bokeh i mogą sugerować autorowi, że on wystarczy.Ciekawy bokeh, ostatnie zdjęcie najbardziej przyciąga moją uwagę.
![]()
Nic sugerować nie chciałemZamieszczone przez suchar
po prostu sie podoba i tyle.
![]()
ZAPRASZAM E510 14-42 & 40-150, Nikon D7000 & 17-50 Vr
27- przepiękna panorama zapierająca dech w piersiach swoim widokiem,
28- ładnie zadrzewione i ukształtowane miejsce godne uwiecznienia lecz kadr niezrównoważony,
29- moim zdaniem pole na pierwszym planie zbyt mocna przytłacza pięknie oświetlone góry,
30- tutaj jest bardzo przyjemnie pod kątem ładu panującego w kadrze jak i grającego na górach światła,
31- wydaje mi się, że ten płatek kwiatu na pierwszym planie za bardzo odwraca uwagę od całości,
32- jakby z surowej ziemi rozkwita piękny kwiat,
33- naprawdę wieje wiosną. We wszystkich trzech ostatnich wspaniałą rolę gra zastosowana mieniąca się delikatnym światełkiem głębia która wydobywa na widok te piękne kwiaty. Pozdrawiam.
Dzięki Wiejo za skomentowanie tylu zdjęć
Wiele uwag na pewno przemyślę i skorzystam...
Suchar - nie odebrałem wypowiedzi asfoto_p jako próby stwierdzenia, iż tylko bokeh robi to zdjęcie, więc nie zrozumiałem dobrze Twojej![]()
Na obu widzę chaos w kompozycji. Pierwsze szczególnie, drugie trochę lepsze, bo takie delikatne, ale i tak kompozycja niestety leży moim zdaniem.
Pzdr