Idę wołać swój pierwszy film w życiu. HP5+@1600 w APH09 1+40. Planuję 24 minuty w 20 stopniach. Teraz wybieram się do łazienki nawinąć film, a Wy możecie napisać, czy dobrze z czasem wołania kombinuję.
Idę wołać swój pierwszy film w życiu. HP5+@1600 w APH09 1+40. Planuję 24 minuty w 20 stopniach. Teraz wybieram się do łazienki nawinąć film, a Wy możecie napisać, czy dobrze z czasem wołania kombinuję.
PowodzeniaMnie to "czeka" w niedzielę
Zaraz się przyjrzę, może uda mi się dojść, czy czas właściwy.
EDIT: Wywoływałem raz w Rodinalu, teraz też mam Rodinal, więc nie wiem, jak to będzie (czas) w Adoluxie APH09. Niestety.
Ja jedynie mogę życzyć powodzenia, bo u mnie jak na razie wywoływanie kończy się na zaniesieniu płyty do fotografa.![]()
Na razie udało mi się nawinąć film na szpulę. 2/3 sukcesu za mną :-)
Trzymam kciuki![]()
Dziękuję wszystkim :-)
Film się płucze.
Okazało się jedynie, że koreks jest dziurawy ;-) Jutro pójdę go wymienić.
EDIT: proszę, proszę - coś wyszło :-)
EDIT2: chyba nie jest tak źle, jak na pierwszy raz, co?
Chciałbym, żeby mi tak wyszło w niedzielęNa załączonej fotce w kilku miejscach widać białe plamki. Nie wiem, czy to zarysowania filmu, czy może paprochy ze skanera.
EDIT: Łukasz, zmieniłbyś temat postu na np. "Pierwszy wywołany negatyw", co?Porządek musi być
![]()
Na pewno wyjdzie dobrze. Plamki to kurz i troszkę zacieków, czy czego tam.Chciałbym, żeby mi tak wyszło w niedzielę :) Na załączonej fotce w kilku miejscach widać białe plamki. Nie wiem, czy to zarysowania filmu, czy może paprochy ze skanera.
A to proszę, ja już chyba nie mogę/nie wiem jak.EDIT: Łukasz, zmieniłbyś temat postu na np. "Pierwszy wywołany negatyw", co? :) Porządek musi być ;)
Mi również dzisiaj się udałoZ dużą pomocą Jacka, który mnie poinstruował i bardzo pomógł, wywołałem swój właściwie drugi już negatyw w życiu
Jak patrzę, to wywołany i naświetlony jest poprawnie, oprócz zdjęć z wyjazdu w góry :/ Wyraźnie prześwietlone. Szkoda, widać za małą korektę na minus dawałem. Następnym razem wyciągnę wnioski. Niestety, to może oznaczać, że i slajd jest prześwietlony. Ach, muszę go skończyć. No, pochwaliłem się
Dzięki Jack
Pzdr
EDIT: Łukasz, na zacieki FotonalJa użyłem i nie mam żadnych zacieków.
Gratulacje. Mnie się podoba efekt końcowy. Ja jeszcze musiałbym strzelić 2 klatki przed wywołaniem.
.