Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 55

Wątek: Gizio - pierwsza fotka lustrzanką - E510

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Smerf Maruda
    Rodzina to nie użytkownicy forum internetowego :/ Asia - czy jak dziewczęciu na imię - na pewno bardzo ładnie wyszła na zdjęciu i cioci/mamie/babci/wujkom/kuzynom/aaaa! na pewno się spodoba, ale to w końcu forum dla wszystkich, a nie tylko rodziny autora wątku.
    Ale chęć podzielenia się radością posiadania lustra jest taka sama.
    Nie twierdzę, że wszyscy powinni tak robić, ale po prostu wybaczam

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    to dobra prześwietlone. ale co poradze że właśnie to mi sie podoba. pozatym to moje pierwsze fotki i niesądze żeby kto kolwiek z forum swoje pierwsze zdjęcie zrobił idealne. to moja pierwsza lustrzanka i mam nadzieje że po jakimś czasie poznam techniki i naucze sie robić poprawne fotki.

1. tu fotka przy drzewie, twarz ciut za mało ostra.

2. portret
    E-510 14-42mm + 40-150mm
    N95 8GB Carl Zeiss AF 5mpx
    SP 500 uz
    CMEHA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gizio
    (..)mam nadzieje że po jakimś czasie poznam techniki i naucze sie robić poprawne fotki.
    Jestem pewien, że tak właśnie będzie

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gizio
    tpozatym to moje pierwsze fotki i niesądze żeby kto kolwiek z forum swoje pierwsze zdjęcie zrobił idealne. to moja pierwsza lustrzanka i mam nadzieje że po jakimś czasie poznam techniki i naucze sie robić poprawne fotki.
    Ja też nie sądzę, ale to nie znaczy, że każdy się od razu "pierwszymi fotkami" chwalił. Bo - przykro to mówić - nie ma czym. Dobra metoda jest taka: jeśli po tygodniu zdjęcie nadal Ci się podoba, to je pokaż. Mi - po pierwszym zachwycie - przechodzi mniej więcej po paru dniach ;-)

Poczytaj książki, oglądaj dobre zdjęcia, ucz się i patrz krytycznie na swoje prace. A potem pokaż je na forum :-)

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Ja tam rozumiem fascynacje i az taki krytyczny nie jestem.Pamietam jak ja pierwszy raz z dziewczyna zrobilem to,tez wszystkim sie chwalilem i pokazywalem czym i jak

A na fotkach masz piekny bokeh,tylko czasem pierwszy plan niepotrzebnie go zaslania

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lucca
    Ja tam rozumiem fascynacje i az taki krytyczny nie jestem.Pamietam jak ja pierwszy raz z dziewczyna zrobilem to,tez wszystkim sie chwalilem i pokazywalem czym i jak

A na fotkach masz piekny bokeh,tylko czasem pierwszy plan niepotrzebnie go zaslania
    hehehehehe

| OlyJedi Awatar VonGregorius
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Mnie też nie pogłaskali za pierwszym razem. Teraz tylko od czasu do czasu pochwalą. Nie bierz do serca, tylko się ucz. Mimo pewnej „siermiężności” wypowiedzi płyną one z serca (wierzę w to) i są po to aby Cię czegoś nauczyć. Co do fotki z lampą – IMHO fatalne. Nie widać ściegu czapki
    Pozdrawiam
    Grzesiek
    P.S. Lucca - Kurcze, ja nie pomyślałem żeby po pierwszym razie latać i się chwalić ( a tym bardziej czym)
    Jak zrobię najlepsze zdjęcie w swoim życiu to zmienię hobby. (-M)
    www.grzegorzkorab.pl

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Lucca, może nam byś też się pochwalił CZYM

Oleryk
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez agapiet
    Lucca, może nam byś też się pochwalił CZYM
    Jak to czym?
    Olympusem zapewne

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    mam problem z zrobieniem jednego zdjęcia.
    1.na tym pomiar światła łapałem na niebo i z efektu jestem zadowolony ale niestety ziemia, drzewa i najważniejsze czyli podświetlony tunel są za ciemne

2. w drugim odwrotnie, łapałem na pierwszy plan i jasność wszystkiego jest idealna ale niebo robi sie za jasne a szczególnie niewyrażne słońce

niestety nie mogę poczekać aż słońce się schowa i spowoduje to ujednolicenie oświetlenia, bez jasnego punktu na ciemnym tle, ale ma to ogromną wadę bo tracę podświetlenie folii przez promienie słoneczne.
    także większe zachmurzenie które by osłabiło słońce powoduje zbyt ciemny tunel.
    balans bieli ustawiam na pochmurnie, i zwiększam +\- 0-1,3+. ale to niewiele ratuje sprawę
    na co łapać pomiar światła ewentualnie co korygować aby zachować ciemniejsze niebo, i jaśniejsza ziemie, przy podświetlonej folii?
    E-510 14-42mm + 40-150mm
    N95 8GB Carl Zeiss AF 5mpx
    SP 500 uz
    CMEHA