Jak dla mnie nie potrzebnie użyłeś flasha, wygląda jak wklejone, rękawiczka prześwietlona odwraca uwagę.
Ale to nie ja jestem znawcą.
nie zrażaj się , bez rewelacji, za przedmówcą - czapa i rękawiczka przepalona, aż razi - uciołeś jakoś dziwnie nogi dziewczynie
działaj i wklejaj więcej
taki miał byc efekt. bez lampy z lampą i różną jasościa zrobiłem w tym czasie ok 150 fotek. i właśnie takie prześwietlone jest najlepsze. twarz , rękawice i czapka bardzo wyrażnie odcinają sie od reszty postaci i tła. chciałem, właśnie na te elementy zwrócić szczególną uwagę.
tu fotka mniej naświetlona i według mnie bardziej jak zdjęcie niż fotografia coś przedatawiająca
E-510 14-42mm + 40-150mm
N95 8GB Carl Zeiss AF 5mpx
SP 500 uz
CMEHA
Gizio, bez urazy ale niby dlaczego zdjęcie z przepaloną czapką i rękawicami nazywasz "fotografią coś przedstawiającą" a zdjęcie bez przepałów "zdjęciem"?
Nawet jeśli to ma być reklama zakładów włókienniczych, to i tak lepiej widać szczegóły dzianiny na "zdjęciu", natomiast w "fotografii coś przedstawiającej" nie dostrzegam splotu i rodzaju ściegu.
Z zainteresowaniem czekam na ciąg dalszy.
P.S. Na drugim też są przepały ale mniejsze.
Tło mi się nie podoba. Dlaczego wybrałeś krzaki/drzewa? Mogłeś modelkę bliżej ustawić, ot taka fotka przy pniu/gałęzi itp.
Tło ma być uzupełnieniem, a tu pierwszy widok do krzaczory.
poza tym uwagi za przedmówcami
Drugie zdjęcie lepsze.
"Amator martwi się o sprzęt,
Profesjonalista martwi się o kasę,
a Mistrz martwi się o światło."
Harpowe fotki
Pokazywanie pierwszych pstryków ze świeżo zakupionego aparatu to tak, jakby kupić sobie skrzypce i powiedzieć "posłuchajcie, jak pięknie zagram teraz Lato Vivaldiego". Wszystko jest dla ludzi, wiadomo, ale publika ucieknie. Ja z tego wątku też uciekam.
Jak zrobiłem pierwszy film pierwszą lustrzanką to 20 razy każde zdjęcie oglądałem i woziłem po całej rodzinie i znajomych, żeby pokazać.
Rodzina to nie użytkownicy forum internetowego :/ Asia - czy jak dziewczęciu na imię - na pewno bardzo ładnie wyszła na zdjęciu i cioci/mamie/babci/wujkom/kuzynom/aaaa! na pewno się spodoba, ale to w końcu forum dla wszystkich, a nie tylko rodziny autora wątku.
Czy ja wiem?Zamieszczone przez Smerf Maruda
Cała moja "włoska seria" zrobiona została w dwa tygodnie po odebraniu 510-ki
Autorowi wątku radze trochę poczytac o swietle, kompozycji i balansie kolorów.
No i poćwiczyć![]()