List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
OM f/1.8 5o mm
Trudno przez tunelik w moim E-5oo trafić z ostrościązastanawiam się czy nie lepiej było jednak zakupić E-33o z LV; tu akurat trafić nie musiałem ;p
sprzęt: mózg + obskur(n)a kamera
Witam obiektyw 50-200
OBYWATELGC
E-500 i OM 50/1.8 (ale nie otwarty na maxa)
![]()
E-500 + SMC Takumar 55/1.8 - zdjęcie zrobione w ruchu; zoomowanie wsteczne ślizgiem na tyłku, bo właśnie na mnie właziła
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Wstawiam 3 foty z ZD 50 Macro - wszystkie na zupełnie otwartym obiektywie. Lubię to szkło i praktycznie zawsze wykorzystuję go tylko na F2 chyba, że robię makro - wówczas przymykam. Dla mnie szkoda, że Olek nie ma w ofercie żadnego szkła ze światłem 1,4... Wolałbym, żeby energia inżynierów Olka skupiła się na konstrukcjach np. 25/1,4 czy 50/1,4 zamiast na zoomach ze światłem 2.0, których prawdopodobnie nigdy sobie nie kupię... Wiem, że jest Leica, Sigma - ta pierwsza droga ta druga - Sigma. Zgadzam się z tym, że różnica w GO pomiędzy 4/3 a APS-X nie jest duża, w zasadzie pomijalna ale u konkurencji można kupić szkiełko 50/1,4 za tysiąca a to już robi różnicę względem 4/3. Jak kiedyś kupie jakieś body konkurencji wcześniej zaopatrzę się właśnie w takie szkiełko.
Jeszcze takie dwie z 50-200
OBYWATELGC