Jako, że moje jedyne postanowienie noworoczne to "mniej gadać a więcej fotografować"- postanowiłem i ja poddać swoje fotki życzliwej krytyce Koleżanek i Kolegów.
Na początek moja ulubiona modelka
1 Ania w kreacji sylwestrowej
Jako, że moje jedyne postanowienie noworoczne to "mniej gadać a więcej fotografować"- postanowiłem i ja poddać swoje fotki życzliwej krytyce Koleżanek i Kolegów.
Na początek moja ulubiona modelka
1 Ania w kreacji sylwestrowej
Chyba dosyć spontaniczne, prawda?
Mnie ten portret się podoba. Dziewczynka jest rozluźniona, ma niewymuszony usmiech a przy tak mlodej cerze raczej nie jest potzrebny żaden "glam"
Kompozycja postaci trochę nietypowa ale przez to przyciąga uwagę.
To oczywiście crop. I jedno z pierwszych moich zdjęć 14-54. F3.5, 1/100 s, z lampą FL36, odbite od sufitu.
Nie mam PS a wiec nie mogę zastosować poradnika Willowa- w PS Elements brakuje kilku opcji. Ale Ania nie potrzebuje "tuningu" cery
2. żółw i kot.
Zdjęcie z pierwszego dnia z Olkiem.. automat, w jpg.
Teraz żółw Jasiu odbywa spacery po pokoju pod czujnym okiem trzech czarnych potworów.
portrecik fajny -właśnie przez kompozycję - tło mi nieco przeszkadza
2 - nieco ciaśniej bym kadrował, w tak dużym kadrze żółw ginie, fota z perspektywami - popracuj nad nią, fajną opowieść w sobie kryje![]()
ps. głodzisz kota?
edit : może w bw?
Dzięki- spróbujęZamieszczone przez radlakos
To koty moich rodziców.. jeździsz po świeże nerki dla kota ?/ Bo oni tak.
Kolejne zdjęcie- źle skadrowane, pstrykane z tarasu, również "OLY- dzień pierwszy" Tło beznadziejne. Ale UWIELBIAM JE.
3. Aga- to lubię.
3 - fajne światełko , jakbyś szerzej kadrowa, tak by przyciąć poniżej kolan i perspektywę spotykających się murków uchwycić - wtedy jak dla mnie fota by była niezła, ale skoro ty ją uwielbiasz - na to nie ma mocnych![]()
ps. psy wolę![]()
Dzieciaki fajne, kadry kiepskie, kolory i kontrast też.
Włóż trochę pracy w postprocesing to będzie super!
W drugim światło do fotogenii można by zaprząc.
4. Kot zdobywca i łajdak w jednej osobie.