Tak ad rem, myślę że przy odrobinie chęci można kupić i w Polsce XZ-2.
jako alternatywe można polecić tez panasonic LF-1.
Albo zakup na Amazon : http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss...-2%2Caps%2C256
Pozdrawiam![]()
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
Az gugle sprawdzało o ssoo chodzi
Ale nadal nie rozumiem. Trudno.
Za mało i zbyt sporadycznie chyba popijam wódeczkę.
Brak w związku z tym elastyczności umysłu, odbija sie jak widac brakiem wyobraźni
w kojarzeniu ... Zwapnienie mozgu ponoć z wiekiem przychodzi samono cóż. Trza z tym żyć jakos
A dylemat zastąpienia innym aparatem faktycznie cieżki. Majac na uwadze ceny, bardzo cieżki.
Ja mam podobnie - od paru miesiecy analizuje co by mogło zbić ciężar d700, nie zabierając funkcjonalności oraz wszystkich dobrodziejstw tej puszki. No i zeby szkła jakies były.
I co juz niemal mam wytypowany jakis aparacik, to przychodzi ta chwila, ze to jednak nie to.
Dylematy.
Ehhh dylematy.
A nosić ciężary trzeba.![]()
Ostatnio edytowane przez urzyszkodnik ; 30.06.15 o 09:04
Nikt nie ma odwagi żeby napisac, że nie ma alternatywy dla Olka z czasów kiedy można go było kupić za mniej niż 1000 zł? To se ne wrati. Wygląda na to, że nikomu nie opłaca się produkowac aparatu o takim stosunku jakości do ceny![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Panasonic LX-7, Pentax MX-1, Samsung EX2F - to najbliższa konkurencja XZ-2. Wspomniany LF1 to inna klasa sprzętu, konkurent dla Canonów Sxxx, Fuji XF/XQ i Nikonów P3xx.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
I tak i nie. Producenci podpatrują jeden drugiego i wypuszczają swoje wersje sensora 1" Sonego. Ot cała tajemnica. Sony RX100 Mark I zrobił robotę edukacyjną / informacyjną i teraz ludki nie chcą kupować XZ2 (ja tego nie rozumiem, btw.).
Nie bez znaczenia jest też rynek wtórny: RX100 mamy już czwartego, ceny wcześniejszych muuusiały spaść. Koleżanka wybrała RX100 (II) zamiast Oly, świadomie dopłacając ztcp około 1500 zł. za lepsze filmiki. Po roku i mojej namowie zaczęła się bawić w M i ten stary RX100 II w jej oczach znowu jest nowy
Mi XZ kojarzy się głównie z awariami; sam nie wiem kiedy mi padła stopka w XZ1 (nie widzi lamp) a XZ2 jak kupowałem nówkę kolegi, była już po serwisie.
/edit: S100? 5X zum i f/5,9 na tele, to trochę inne tematy niż f/2,5Jest, jak pisze fret, nie ma bata na XZ2!
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 4.07.15 o 06:38
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Jezeli moze byc uzywka, to zdecydowanie fuji X10, mniej zdecydowanie X20.
XZ-2 ciezko przebic, choc teraz cena faktycznie nie sprzyja.
Poszukaj, po mniej znanych internetowych za nowym X10 - wart kazdych pieniedzy.
pozdroofka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.