Strona 6 z 17 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 162

Wątek: SONY Alfa A200

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    na razie Sony pokazuje jakie ma możliwości produkcyjne,.,, bo pomiędzy a200 i a300 i a350 to niewielkie widzę różnice

czekamy na specyfikacje

Jakkolwiek SOny daje nam częściową odpowiedź - przy rosnącym rynku jest miejsce na typowo niszowe lustrzanki....
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andytown
    na razie Sony pokazuje jakie ma możliwości produkcyjne,.,, bo pomiędzy a200 i a300 i a350 to niewielkie widzę różnice

czekamy na specyfikacje

Jakkolwiek SOny daje nam częściową odpowiedź - przy rosnącym rynku jest miejsce na typowo niszowe lustrzanki....
    Dlaczego niszowe? Te lustra maja powalczyć na rynku środkowo-amatorskim, z Eosem450D, Nikonem D80, E-510...., a Sony chce z 7milionowego tortu ukroić w tym roku 10% Wysyp DSLRów bardzo cieszy, bo wtedy jak w reklamie" moje kochane ceny, muszę wam powiedzieć-spadacie". Widać to na przykładzie Nikona, Olympusa-tylko cenowe korekty mogą przynieś rynkowe efekty.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    A co ma zrobić innego Sony? Przecież nie wypuści jak Nikon FF za 15k bo w Polsce może 3 sztuki by zeszły. Już sprzedaż A700 tak nie błyszczy jak sprzedaż A100 - profi i semi nie rzucą się na znaczek Sony tak jak pan Kaziu co przyszedł kupić wypasionego dslra za 2,5k w MM. Dostępność i ceny nowych obiektywów też nie są ich mocną stroną.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Sony zawojuje... i da popalic czołówce, oj da... w sumei nie wiem jak się to na olku odbije...
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz
    Sony zawojuje... i da popalic czołówce, oj da... w sumei nie wiem jak się to na olku odbije...
    Sony wytoczyło ciężkie działa. Jeśli ceny będą niezłe, to rynek amatorski bardzo Sony zgarnie, z taką ofertą. Canona 450D i Nikona D60 pobili, na pewno marketingowo. A Olek? To zależy, co pokaże E-510 w takich cenach będzie nieźle walczył moim zdaniem.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Cytat Zamieszczone przez grizz
    Sony wytoczyło ciężkie działa. Jeśli ceny będą niezłe, to rynek amatorski bardzo Sony zgarnie, z taką ofertą. Canona 450D i Nikona D60 pobili, na pewno marketingowo. A Olek? To zależy, co pokaże E-510 w takich cenach będzie nieźle walczył moim zdaniem.
    A200 dual kit jest w sklepach w cenie E510 dual kit - będzie to najniższa półka cenowa w Sony więc reszta nowości będzie przez jakiś czas wyraźnie droższa od Olków

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez C+
    A co ma zrobić innego Sony? Przecież nie wypuści jak Nikon FF za 15k bo w Polsce może 3 sztuki by zeszły. Już sprzedaż A700 tak nie błyszczy jak sprzedaż A100 - profi i semi nie rzucą się na znaczek Sony tak jak pan Kaziu co przyszedł kupić wypasionego dslra za 2,5k w MM. Dostępność i ceny nowych obiektywów też nie są ich mocną stroną.
    Za 15k to nie, ale jakby wypuścił FF za 8k to pewnie by i klienci się znaleźli... Canona 5D ludzie pożądają tylko ze względu na FF. Sony może też taki wypuścić, a cenę da niższą od Canona.
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602
    Cytat Zamieszczone przez C+
    Za 15k to nie, ale jakby wypuścił FF za 8k to pewnie by i klienci się znaleźli... Canona 5D ludzie pożądają tylko ze względu na FF. Sony może też taki wypuścić, a cenę da niższą od Canona.
    Dobra wypuszczą pod koniec 2008 FF za 8k w tym czasie D3 kosztować będzie 12k, a Canon wypuści 3D za 5k i 7D za 10k - jaką firmę wybierzesz "pożądając" FF?

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Patrząc na witryne np. Fotojokera lub allegro to ALFA200 ma atrakcyjna cenę, z kitem nieco ponad 2000 zeta, a zobaczymy po wakacjach. Gdzie te czasy, kiedy *istD proponowano za 8500zł i sie sprzedawało. Jak Canonic wypuści Eosaxxxx dla potrzeb komunijnych prezentów w cenie - strzelam 1200zł z kitem to co wtedy? Pojawią się odpowiedniki z innych stajni? A rentowność? Możemy być świadkami upadków lub koalicji przetrwania.

Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Widać że Sony walczy o swoje miejsce na rynku i coś tam pewnie zwojuje, ale raczej nie kosztem innych. Przecież na rynku kompaktów gdzie Sony nie jest od dziś i wypuszcza masę modeli bardziej lub mniej dziwacznych, równie dobrze ma się Fuji, Olympus czy Canon. Marketing marketingiem, ale pewna grupa ludzi nie kupi tego bo nazwa kojarzy się z przeciętnym producentem wszystkiego co ma jakiśkolwiek związek z elektroniką. A jak jeszcze mieli do czynienia z przepłaconym psującym się badziewiem (jak ja, to na pewno) U wróżki nie byłem, ale myślę że pogłoski o jakimś niesamowitym rozwoju tego systemu, groźbie dla istnienia Olympusa czy Pentaxa, rychłego przejęcia znacznego segmentu rynku profi itp są mocno przesadzone.

Pozdrawiam
    Canon 40D, Canon 7D, Olympus E-410, Olympus E-PM2