Panowie, zapominacie o sprawie najważniejszej - czy jest tekturka? :D
Panowie, zapominacie o sprawie najważniejszej - czy jest tekturka? :D
Fuji S5 Pro
http://tech.wp.pl/kat,1009787,title,...1199713090.498
Już odchodziłem od kompa i natknąłem się na takie coś, może się przyda.
Fajne komentarzeZamieszczone przez asfoto_p
.
Mi się podoba wygląd tej Alfy, ale jeśli chodzi o konkrety, to nie widzę w niej nic, co skłoniłoby mnie do zapłacenia za nią więcej, niż teraz kosztuje A100.
Najlepsze komentarze są pod testem A100 na optyczne.pl ;>
Fuji S5 Pro
700 dolcow za body z kitemZamieszczone przez epicure
Buahahaha. PrzepraszamZamieszczone przez Dag
.
Uczą się od najlepszych - co będzie miał następca A200 - inny kolor spustu czy bardziej oczojebne MPix
No i brak HDMI ciekawe czy znany portal uzna to za wielką wadę tego korpusu![]()
Poprawili ekran - jest większy o 0,2 calahihi
![]()
Co do reszty - trochę malych poprawek, ale kilka uwstecznień też (np brak podglądu GO).
Natomiast co do ładności - mi się ten napis nie podoba okropnie, do tego za mało przycisków i brak menu jak w A700 albo chyba każdym olku (ekranowego i wybierania joystickiem). To ile mpix to woła o pomstę do nieba dosłownie![]()
Co do jakości obrazu to gdzieś już wygrzebałem pierwsze sample:
Niestety to tylko JPG i do tego z standardowymi ustawieniami, w tym z odszumianiem. Ale te jpg są chyba jednak dla amatorów o wiele lepsze od tych z A100. Dwa lata nie poszły więc w las.
Co jest najważniejsze oczywiście to cena. $700 za body z denkiem, to nieźle jak na start. Na prawdę nieźle. Znaczy, że bardzo szybko to będzie jakieś $500 za body. Do takiej ceny dochodzi podobno już E-510, będą więc bezpośrednio z sobą konkurować. Jeszcze dwa lata temu A100 było w cenie ponad $1k - dziś troszkę lepsze body jest już za $700, więc widać jak to fajnie tanieje i to jest najważniejsze dla nas wszystkich.
Nie no - podstawową wadą to będzie brak LVZamieszczone przez C+
![]()
Kolejne ploty i przecieki mówią za to o A300, który podobno ma wyglądać tak:
Czyli pewnie będzie z LV, bo inny sens odchylanego LCD to nie widzęZobaczymy czy to nie fejk jakiś pewnie właśnie po PMA.
A700, A200, A300, ja się już gubię w tych soniaczach - kto tym wszystkim będzie zdjęcia robił, no kto...