Strona 15 z 17 PierwszyPierwszy ... 51314151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 162

Wątek: SONY Alfa A200

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez domi
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303
    domi skąd masz tę informację, że Olek ma tylko jeden podwójnie krzyżowy?
    cyt.
    Wszystkie pola AF w Olympusie E-3 są krzyżowe. A dokładniej: krzyżowe i podwójne
    Nie wiem - nie znam się na nim tak bardzo. W specyfkacji na dpreview było podane "11 points, 11 cross type", ale tam zdarza się im owszem głupoty wypisywać.
    Póki co w każdym razie nie ma ideału. Nikon ma punktów pięćdziesiąt ileś (w tym 15 krzyżowych), olek jak widzisz 11 podwójnych krzyżowych, sony 11 w tym środkowy podwójnie krzyżowy i jeszcze z dodatkowymi sensorami do dokładnego pomiaru przy wysokich przysłonach. Miejmy nadzieję, że w kolejnych modelach każdy weźmie sobie tylko jedną cechę, której do tej pory nie ma i będzie jeszcze lepiej, szybciej i dokładniej.
    Jeszcze zakres działania:

E3 EV -2 to +19
    D300 EV -1 to +19
    D40 EV-0.5 to +18
    A700 EV 0 to +18

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez salvadhor
    jak na dzień dzisiejszy nie widziałem wiele, ba, wręcz mało, galerii z pracami z Axxx.
    Widać nie chciałeś znaleść. Na rodzimym kkm nie brakuje zdjęć z Alf jak również na chociażby zagramanicznym flickrerze.

Cytat Zamieszczone przez salvadhor
    Jednego nie można odmówić - systemy foto potrafią naprawdę robić dobre fotki...
    Nie rozumiem. Chyba chodziło o to, że każdym systemem da się robić dobre fotki z czym nie można się nie zgodzić.

Prawdopodobnie jutro SONY ogłosi nową promocję. Zobaczymy co tam ugotowali. Być może do A700 będą dodawać grip'a za friko tak jak Olympus. To powinno skutkować obniżkami u konkurencji z czego zapewne cieszyć się będą mogli również przymierzający do zakupu E-3.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    73
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Chyba chodziło o to, że każdym systemem da się robić dobre fotki z czym nie można się nie zgodzić.
    Dokładnie o to chodziło. Bo w końcu o to chodzi w aparatach, żeby zdjęcia robiły, a nie prześcigiwały się w tym, ile pixeli szumu mniej wygenerują.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    tescik a350
    test

Awatar domi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    salvadhor: głównym przesłaniem wątku jest właśnie to żeby nie uogólniać, a tym bardziej na zupełnie inne dziedziny Co do zdjęć i ich artystyczności to IMHO całkiem inny temat. Póki co system ma zaledwie dwa lata, na dobrą sprawę był dopiero jeden model na poważnie i na dłużej. Poza tym to nie aparat robi zdjęcia, ale ten co za nim stoi. Przykładowo E-1 - stary już, wolny i z okropną matrycą jak na dzisiejsze - a jednak w rękach wielu zawodowców to było świetne narzędzie pracy.

c+: tyle wypisali, bo tyle podają w specyfikacji, trudno niezmiernie AF porównać, ale szybkość i czułość np mierzyli na popphoto: E-3, D300 i A700
    Ja tym testom i tak nie wierzę - AF to zbyt skomplikowana sprawa by ująć ją w jednym wykresiku. A700 daje sobie jednak radę znacznie lepiej niż ma to w swoich papierach - na pop photo wyszło, że nawet okazało się to najczulsze. Myślę, że wiele tu zależy od szkła też. A700 jako ciekawostkę ma dodatkowy tryb wolnego dokładnego ostrzenia, co przy ujęciach macro się przydaje na pewno.
    Zakres czułości A100 to było podobno -1 do 18EV, a jednak różnica jest powalająca na korzyść A700. Jak do tego dodać jeszcze, że aparat ma dodatkową lampkę do wspomagania AF to jednak robi się zupełnie fajną pozycją pod tym względem.
    A tak z porównań na żywo - A700 i E-3 to uważam, że ona są bardzo szybkie i bardzo precyzyjne. Do obu też potrzeba drogich szkieł, żeby AF rozwiną pełną prędkość

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Znowu sprostowanie.
    Z taką 24-50 F/4 śmiega AF w A700 jak szalony, a szkło kosztuje parę stówek raptem.

Awatar domi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Najszybszy chyba był maf 28-135mm - ale kto bedzie testowal nowe puszki z szkielkiem z 1985 roku?

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez domi
    Najszybszy chyba był maf 28-135mm - ale kto bedzie testowal nowe puszki z szkielkiem z 1985 roku?
    Z moich osobistych aczkolwiek subiektywnych doświadczeń wynika, że 24-50 jest jeszcze szybszy

Awatar domi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Ma mniejszy zakres ostrzenia to może, tak czy siak kto z testujących AF weźmie pod uwagę to szkiełko? chyba nikt, a szkoda. Dlatego testuje się z jakimiś kitami najczęściej.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    i znowu sprostowabie. Najczęściej testuje się AF z 50tką. A kit też nieźle śmiga.