Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Wątek: Lightroom 5 za 100zł??

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Ja rejestrowałem się przy instalacji trialu, potem dokupiłem tylko klucz i automatycznie produkt został dodany do mojego konta.
    Czyli można powiedzieć tak jak napisałem wcześniej (odnośnie tej rejestracji) zależy w jaki sposób był zakupiony program ale nie jest tak, że trzeba go koniecznie zarejestrować.
    Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Goolge podpowiada, że jeśli kupiłeś w dobrej intencji program to możesz go używać a w przypadku jakiegokolwiek problemu najpierw trzeba udowodnić twoją winę.
    Zależy jaką stronę wyszukaną przez google się otworzy. Często pisze (szczególnie w naszych polskich realiach), że na użytkowniku programu spoczywa obowiązek udowodnienia jego legalnego pochodzenia. Nieznajomość prawa, czy niedokładne sprawdzenie przed zakupem (u nas) działa na niekorzyść klienta. Chyba, że coś sie zmieniło w tej materii.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Czyli można powiedzieć tak jak napisałem wcześniej (odnośnie tej rejestracji) zależy w jaki sposób był zakupiony program ale nie jest tak, że trzeba go koniecznie zarejestrować.
    Ja musiałem się zarejestrować, zrobiłem to już kilka lat temu i nie wiem jak teraz wygląda ta sprawa sprawa instalacji programu.
    Szczerze polecam rejestracje bo jestem w bazie, mam dostęp do pomocy, nie dostaję uciązliwego spamu a przy przesiadzce na innego kompa tylko zainstalowałem demo dostępne ze strony Adobe, na swoim koncie użytkownika znalazłem klucz do mojej pełnej wersji... wpisałem go i tyle. Bez eksploracji poddasza w poszukiwaniu odpowiedniego pudełka

Zależy jaką stronę wyszukaną przez google się otworzy. Często pisze (szczególnie w naszych polskich realiach), że na użytkowniku programu spoczywa obowiązek udowodnienia jego legalnego pochodzenia. Nieznajomość prawa, czy niedokładne sprawdzenie przed zakupem (u nas) działa na niekorzyść klienta. Chyba, że coś sie zmieniło w tej materii.
    Jeśli masz dowód zakupu a w przypadku zakupu internetowego jeszcze meila z opisem produktu to jakieś dowody już posiadasz. Czytałem wprawdzie, że policja potrafi zabrać kompa z całym oprogramowaniem ale nadal muszą udowodnić Tobie nielegalne używanie.
    Czytałem informacje z polskich stron i zachodnich i powiem tylko, że przepisy są te same ale interpretacja juz inna. U mnie prawo chroni klienta w większym stopniu, nawet producent chce uniknąć jakiegokolwiek pomówienia nabywcy i w zasadzie jeśli kupiłem produkt w internecie do czego miałem prawo a w opisie/meilu od sprzedawcy była informacja, że to legalna wersja to mogę spać spokojnie. Nie muszę być prawnikiem a winny jest sprzedający
    Ostatnio edytowane przez Mcarto ; 28.06.15 o 22:14
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar Jacunio
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Chyba bałbym się kupować w ten sposób poza oficjalną siecią dystrybucji. Istnieją generatory kluczy do Lightrooma, faktura na firmę krzak jest warta tyle, co papier.
    Zarabia tylko sprzedający, bo po chwili zniknie, traci Adobe i kupujący. Podobnie kiedyś było z serią chińskich OEMów z Windowsami, miały nawet hologramy, tyle, że były dobrze zrobionymi piratami.

| OlyJedi Awatar piaseczek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    Zapytałem w adobe o aukcję i czy program jest legalny:
    http://allegro.pl/adobe-photoshop-li...580340242.html

Oczywiście nie jest

---------- Post dodany o 11:50 ---------- Poprzedni post był o 11:21 ----------

Także najtańszym sposobem nadal pozostaje zrobienie podyplomówki, przy okazji coś w głowie zostanie

Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piaseczek Zobacz posta
    Zapytałem w adobe o aukcję i czy program jest legalny:
    Oczywiście nie jest
    Nie, żebym nie wierzył, ale może jakiś cytat (choćby istotny fragment) z odpowiedzi od Adobe warto by przytoczyć (ku przestrodze), czy jakiś print screen wrzucić.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 10.08.15 o 15:59

| OlyJedi Awatar piaseczek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    "Witam, niestety mamy problem z tym Panem. Proszę o omijanie allegro szerokim łukiem. Najlepiej oprogramowanie zakupić na stronie adobe.com.

Z poważaniem,
    Sebastian Knap - Customer Service and Technical Support EN/PL
    Adobe Systems Europe"

Proszę niewierny Tomaszu

---------- Post dodany o 16:17 ---------- Poprzedni post był o 16:15 ----------

i mój mail poniżej:

Witam,
    proszę o potwierdzenie legalności lightroom oferowanego na allegro:

Sprzedawca napisał o "Bezpośrednio z oficjalnej dystrybucji polskiej ADOBE", czy możecie to Państwo potwierdzić?

Dziękuję.

Pozdrawiam

Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    ...Proszę niewierny Tomaszu...
    Dziękuję
    "Witam, niestety mamy problem z tym Panem. Proszę o omijanie allegro szerokim łukiem. Najlepiej oprogramowanie zakupić na stronie adobe.com.
    Jak dla mnie najlepiej, najwygodniej było kupić (Photoshop Elements) w "normalnym" sklepie, Vobis bodajże się zwał. Lightroom już w sklepie internetowym, Agito.pl. Obydwie wersje pudełkowe z fakturą na mnie, w zwykłej cenie.

I jaki problem mają z tym panem? Liczyłem, że coś więcej odpowiedzą na temat licencji, a tu tylko "problem".
    Z tego co wiem, za kupno (sprzedaż) nielegalnego (podrobionego) towaru Allegro ma obowiązek udostępnić dane osób zawierających takie transakcje. Jak to zwykle bywa, w razie cuś, dobiorą się do kupujących. Raz, że jest ich więcej, a dwa to, że sprzedającego, podejrzewam, będzie trudniej namierzyć.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 10.08.15 o 17:00

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    /.../ Lightroom już w sklepie internetowym, Agito.pl. Obydwie wersje pudełkowe z fakturą na mnie, w zwykłej cenie.
    Przy okazji: jak z zamówieniami na ww witrynie, sporo negatywnych opinii ostatnio, że zmiana strategii realizowania zamówień
    na system japoński: TakaSraka.
    Zamawiasz i płacisz np w lipcu a realizacja do tej pory w toku. Kupowałeś zacny andtorze2 tam ostatnimi czasy?
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Jesli mają z panem problem, a pan ciagle sprzedaje, to sprawa nie jest dla mnie jasna.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Przy okazji: jak z zamówieniami na ww witrynie, sporo negatywnych opinii ostatnio, że zmiana strategii realizowania zamówień
    na system japoński: TakaSraka.
    Zamawiasz i płacisz np w lipcu a realizacja do tej pory w toku. Kupowałeś zacny andtorze2 tam ostatnimi czasy?
    Nie, ostatnimi czasy nie kupowałem. Ostatnio właśnie LR4 data: 30.01.2013, opóźnienia wtedy nie mieli. Dokładnie już nie powiem, ale pewnie kilka dni, góra do 1 tyg. Bym zapamiętał jakby było dłużej
    Proszę mi tu bez jakichś zacnych określeń
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 10.08.15 o 17:05