Fajne domki mieli w starożytności , jedzonko w miejscach widokowych smakuje o wiele lepiej jak w domu - też tak mam. A jak się jeszcze samemu wlezie na jakiś widok to już całkiem apetyt rośnie
![]()
Ostatnio edytowane przez robtor ; 5.07.15 o 19:01
Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mmplus Nikony
Na zakończenie pierwszego dnia zwiedzania wyspy jeszcze kilka fotek.
136. Old Man Storr, z daleka, będziemy go oglądać też z bliska
137. Kilt Rock, prawie 100 metrowy klif z wodospadem. Byliśmy tu wieczorem, i jakoś nie udało się dotrzeć w ciągu dnia aż do końca wyprawy. Jest tu parking i punkt widokowy.
138.
139. Ten wodospad trafiliśmy przypadkowo też pod wieczór
140
141.
142.
143.
144.
145.
146. Rzut oka na klify i jedziemy do domu.
![]()
Większość fot w tym wątku to ilustracja z drogi. Kilt Rock fociłem ok. 22 z ręki. Mógłbym oczywiście wrzucić tylko najfajniejsze foty ale myślę że nie o to chodzi w wątku podróżniczym. Może to co pokazuję pozwoli komuś, kiedyś lepiej zorganizować sobie wycieczkę po wyspie. Większości miejsc my nie znaliśmy wcześniej. Jechałem tam by zobaczyć kilka konkretnych miejsc, reszta to miejsca, na które trafiliśmy w drodze. Czasem późno wieczorem. Nie było czasu by do nich wracać. No i niestety nie zawsze dopisywała odpowiednia do focenia pogoda.
Ten wodospad przy An Calic jest po drodze pomiędzy Storrem a Kilt Rock. Jest tam oczywiście parking a trafiliśmy tam szukając miejsca na posiłek. Nie na każdym parkingu są stoliki, więc zatrzymywaliśmy się na niemal każdym w poszukiwaniu odpowiedniego miejsca.
Znowu fajnie się zwiedzało
Dobrze widzę? - nawet krupnioki na obiad się znalazły? Wurszt tez jakoś swojsko wygląda![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Cóż, krupnioki i wuszt najlepsze są z PolskiW Dandee, jest polski sklepik. Nawet pieczywo jest made in Poland. Główne zapasy na wyjazd tam zrobiliśmy. Piwo tylko Szkockie kupiłem. Jak poszukam nazwy to napiszę.
---------- Post dodany o 23:10 ---------- Poprzedni post był o 23:07 ----------
Warto, ja będę tam wracał ile tylko dam radę razy.
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Bardzo przyjemna fotowycieczka, dzięki i zdecydowanie polecam przejrzenie wątku
Widać, że William Wallace miał o co walczyć!