Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Olympus SP-550 UZ warto ?

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Olympus SP-550 UZ warto ?

Witam
    widze ze na tym forum nie ma praktycznie nic o tym aparacie i nie wiem czy to dobrze czy źle Smile od 10 dni mam dylemat chce kupić aparat tak do 1100zł i podoba mi się własnie ten Olympus sp550 tylko przewaliłem już sporą częśc internetu i opinie są diametralnie różne tu go chwalą a tam go mieszają z błotem no i sam już nie wiem Rolling Eyes

Nie jestem jakims profesjonalnym fotografem raczej chce aparat do celów domowych na wyjazdy, imprezy itp

Interesuje mnie AUTO FOKUS i dzisiaj usłyszałem przypadkiem że ten aparat może robić tylko jedno zdjęcie na AF Neutral czy to prawda? Żeby była jasność to chodzi mi o to że stawiam aparat na statywie ide z dziewczyną pare metrów do przodu i chce aby aparat sam robił zdjęcia jakieś seryjne albo co parę sekund, przydaje się to jak nie ma kogo prosić żeby zrobił fotke to można samemu zrobić. Wiem że ma on taka opcje jak naciskajac spust migawki robi np 15 zdjęć i mozna złapać koszykarza w locie itp a jak jest z tym AUTO FOKUSEM???

prosze o jakąś pomoc bo już nie chce dłużej myśleć jak aparat wybrać 10 dni to i tak długo. Wiem że w tej cenie najlepszy by był S6500FD ale jest on strasznie wielki więc odpada :/ a ten SP-550 można już kupić za 980zł więc cena przystępna.

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Bierz tego Olympusa i kropka. Dla celów amatorskich ten aparat o sporych możliwościach robi dobre foty, ostre i o dobrze oddanej kolorystyce.Majac ten aparat polubisz go za zakres ogniskowych, stabilizację obrazu, świetną ergonomię i jakość obrazowania.Nie zmęczy Cię jego waga na wycieczce, nie wyślizgnie Ci sie z rąk, jest wykonany z antypoślizgowego nakrapianego materiału, niezwykle przyjemnego w dotyku. Z tego co wiem aparat robi zdjęcia z interwałem, a więc możesz pstrykac fotki tego samego ujęcia w określonym przez Ciebie czasie i z określona częstotliwością. Aparat jest godny swej ceny i może zapisywać surowe pliki RAW, które sam sobie wywołasz i możesz je dowoli obrabiać, znajdując zadowalający efekt. Zdjęcia wykonane tym aparatem zamieszczone na pbase i zwłaszcza na dpreview sa wystarczającą rękojmią aby go nabyć. Napewno warto. Pozdrawiam i ciesz się fotografowaniem do woli, co da Tobie ten aparat.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    nie wiem czemu na forach tak mało opinii jest o tym aparacie wszedzie tylko o CANONIE IS jednak musze mieć pewność jak z tym samo wyzwalaczem jest.

No i padają jakieś opinie że aparat się wiesza ktoś coś o tym wie?

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Don Pedro wszystko Ci wyjaśnił........także nt samowyzwalacza.Kup se go i juz Jedna uwaga: nie licz na super jakość w skrajnych połozeniach zooma.Mimo tego jest to "maszyna" warta swojej ceny.
    Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Tu masz kilka opinii uzytkowników
    SP550 UZ
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    aparat ten nie ma samowzywalacza seryjnego i ogolnie rezygnuje z niego zamierzam kupić PANASA FZ8 mam nadzieje ze to bedzie dobry wybór.

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez driady
    aparat ten nie ma samowzywalacza seryjnego .
    Jeżeli aparat ma robić zdjęcia za Ciebie, to nie masz wyboru.

pzdr
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez driady
    aparat ten nie ma samowzywalacza seryjnego i ogolnie rezygnuje z niego zamierzam kupić PANASA FZ8 mam nadzieje ze to bedzie dobry wybór.
    Twoje pieniądze, Twój wybór. FZ8 ma zooma zaczynającego się od 36mm i makro od 5cm, Olek odpowiednio od28mm i makro od 1cm-żebyś potem nie żałował, jakość zdjęć podobna, zwłaszcza wydruki/zdjęcia zapisane na papierze/ z tych aparatów są w zdecydowanej większości bdb. z punktu widzenia Kowalskiego/ grymasic to i można nad zdjęciami z Fuji S5PRO, E3, czy np. Canona 40D/ FZ8 to poręczny aparat i zdaje się, że będziesz mógł nim zrobić serię 3 zdjęć zdążywszy ustawić sie przy dziewczynie.Powinieniś być zadowolony/ ja bym poczekał, az stanieje Panasonic FZ18,a jeżeli już traktowałbym prestiżowo nazwę firmy, która dla "gapiów" dobrze brzmi-Panasonic,to powiem, że dla fotografów o b. długim stażu to jednak Olympus jest marką/ to taka dygresja/ Miłego fotografowania.