Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 73

Wątek: Vario Sonnar 2.8/24-70 ZA SSM

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez C+ Zobacz posta
    Ale Ty poprawny politycznie musisz zawsze być
    Nie wiem co rozumiesz przez poprawność polityczną, ale w swoim postępowaniu niezmiernie mało tej poprawności odnajduję

W kwestii testu... pewnie nawet nie popatrzyłeś w jakich warunkach ta pseudo testerka robiła fotki w studio. Przy czasach 1/30, 1/40 i ISO800 chyba chciała sprawdzić jak działa stabilizacja. Żałosna dziewczyna, ale jej wypociny znalazły się na stronie sidu i poszło w świat.

Wracając do tematu ZA 24-70 SSM... ceny azjatyckie są świetne. W przeliczeniu na złotówki obiektyw ten kosztuje 3600zł!!! Jak dla mnie rewelacja. Nikkor 24-70 to koszt około 4800zł. ZUIKO 14-35 wychodzi 5900zł. Co prawda EF 24-70 kosztując 2800zł kasuje konkurencję dokumentnie, ale Zeiss jest równie atrakcyjny.

Dobrze się dzieje, bo konkurencja zmusza do schodzenia z cen. Przynajmniej w większości przypadków
    Ostatnio edytowane przez The z00m ; 5.04.08 o 15:52

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m Zobacz posta
    Jeden, który raczył to zauważyć. Nic to...
    Hm, czuję się pominięty W tym wypadku mam podobne zdanie, co The z00m. Wyciąganie wniosków o jakości szkła na podstawie tak spartolonych zdjęć (C+, czy ty naprawdę wierzysz, że to szkło jest tak beznadziejne?...) jest moim zdaniem niepoważne.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Taki test to tak jak malpie dac brzytwe,zeby sprawdzila do czego ona sluzy.

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez suchar Zobacz posta
    Hm, czuję się pominięty W tym wypadku mam podobne zdanie, co The z00m. Wyciąganie wniosków o jakości szkła na podstawie tak spartolonych zdjęć (C+, czy ty naprawdę wierzysz, że to szkło jest tak beznadziejne?...) jest moim zdaniem niepoważne.
    Zdaje się, że tez napisałem coś podobnego
    Fotki są ewidentnie spartolone ale żeby nie sugerować niczego z góry wrzuciłem suchy link.
    Oczywiście, jak zwykle, wybuchła burza.
    W szklance wody

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    C+ sobie z was żarty robi, a wy się dajecie...

Zóm teraz przechodzi do Soniaka bo przecież ma najlepszą szklarnię - chociaż konkurencja ma już takie obiektywy...
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez YxasoR Zobacz posta
    Zóm teraz przechodzi do Soniaka bo przecież ma najlepszą szklarnię - chociaż konkurencja ma już takie obiektywy...
    Od zooma to... Wiem yxasorku, że chciałbyś czytać pochlebne opinie tylko o swoich zabawkach, ale świat nie tańczy wyłącznie w rytmie 4/3. Może w przyszłości, ale jeszcze nie

Lepiej zacznę za Wami pierniczyć, że dobrą szklarnię ma tylko Olympus buhahahahaha...
    Ostatnio edytowane przez The z00m ; 6.04.08 o 19:27

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m Zobacz posta
    Od zooma to...

Lepiej zacznę za Wami pierniczyć, że dobrą szklarnię ma tylko Olympus buhahahahaha...
    Zóm spokojnie. nie pierniczyć tego co my, ale pisać w ucywilizowany sposób bez jakiś ataków. Jeżeli chciałbyś aby cię zauważyli to napisz to na forum Sony czy Koniki. Ja tam w tym obiektywie nie widzę nic ciekawego, po prostu muszą zrobić taki obiektyw jaki ma konkurencja. Nie będę mówił czy Olympus lepszy czy nie bo to nie ma sensu. Dla mnie f2.0 jest lepsze niż f2.8 ale dla ciebie się ISO liczy...
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Ja bardzo lubię czytać źle o moim sprzęcie bo wiem, że nie jestem w układzie
    Po za tym nie lubię wojny systemów i jak Olympus zatrzyma się w miejscu, a na to się nie zapowiada, to zmienię na najlepszą wtedy możliwą frakcję

pozdro600
    Ostatnio edytowane przez YxasoR ; 6.04.08 o 19:33 Powód: Automatyczne scalenie postów
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła

The z00m
    Gość
    Zóm spokojnie. nie pierniczyć tego co my, ale pisać w ucywilizowany sposób bez jakiś ataków.
    Ataków?? Chyba nie zauważyłeś, że zacząłeś bełkotać odnośnie mojej osoby nie zaś podmiotu dyskusji. Prosiłbym byś pisał poprawnie mój nick

Jeżeli chciałbyś aby cię zauważyli to napisz to na forum Sony czy Koniki.
    Tu już nie można napisać, że konkurencja ma coś godnego uwagi? Pytanie widać retoryczne...

Ja tam w tym obiektywie nie widzę nic ciekawego, po prostu muszą zrobić taki obiektyw jaki ma konkurencja.
    I masz do tego prawo. Próbował Ci ktoś je odebrać? Więc nie próbuj tego robić w stosunku do innych.

Wypowiadaj się więc w kwestii obiektywu, nie zaś tego co ja uważam za lepsze czy gorsze. Ja się nie wypowiedziałem ani razu w kwestii tego co jest lepsze czy gorsze uważając, co podkreśliłem, że tej klasy obiektywy wszystkie są świetne. Tego kolego xy nie dostrzegłeś. Trzymaj się tematu, a ode mnie się...

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Też cię lubię

Obiektyw jak obiektyw konkurencji. Tutaj światło 2.0 rządzi...
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Dlatego uważam, że 35-100 też wymiata jednak potrzeba mu SWD.

7-14 jeszcze raz do zrobienia z lepszym światłem i SWD... Oczywiście ten obecny jest tak zawalisty, że mi nic więcej nie trzeba ale się znajdą tacy co jest im zawsze za mało...
    Ostatnio edytowane przez YxasoR ; 6.04.08 o 19:47 Powód: Automatyczne scalenie postów
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    f2.0 jest lepsze niż f2.8 ale dla ciebie się ISO liczy...
    Z jakiego konkretnie względu wolisz F2.0 w olympusie zamist F2.8 konkurencji?