|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Zamawiam piątki, jednak różnica w filmach na ich korzyść jest konkretna - piątka naprawdę nagrywa w HD, dziesiątka sporo niżej i interpoluje w górę. Można to zobaczyć np. na samplach z optycznych (po odrzuceniu cudów, które robi operator zamiast wstawić sprzęt na statyw, zgodnie ze sztuką filmową). Co prawda ostatnio nagrywam głównie blackmagickiem, a i mały nikon (5300) lepiej to robi od olków, ale być może coś podziałam z 3D w filmie więc lepiej mieć... lepiej.
Najbardziej będzie mi żal własnych trybów. Nawet nazwałem je zgodnie z napisami: iauto - moje do szybkiego pstrykania, art - moje naj-naj-naj, scn - do skanowania pomieszczeń (czyli do roboty dokumentacyjnej), ikonka obok fimu - do ustawień w filmie, które z jakichś powodów na pozycji filmowej są niedostępne (np. autolupa). A teraz znowu powrót do przeszłości, czyli upierdliwe czytanie setów z menu...
Ja ze swojej strony dodam, że w M5.2, pierwszy raz użyte, gniazdo microHDMI lata jak starej krowie...
Cały Oly, zawsze coś!
Ps. Obraz po HDMI jest bez osd.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Umiłowani, który jest lepszy. Cena identyczna w sklepie Olka.
Prosze nie oszczędzajcie osobistych przemyśleń.
I ten wątek. https://forum.olympusclub.pl/threads...E-M5-vs.-E-M10
Na przyszłość kolego użyj szukajki zamiast założysz setny wątek o tym samym.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
EM5. I nieważne uszczelnienia, które zdecydowanej większości użyszkodników się nie przydają. Dla mnie podstawą jest pionowy grip. Dopiero z nim bezlusterkowiec nadaje się do fotografowania. Bez niego mamy komfort pstrykania jak kompaktem, z gripem pracuje się jak z lustrzanką.
I to dla mnie przepaść między tymi aparatami. Reszta - nieistotne szczegóły.
Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 24.06.15 o 08:11
UszcElnienia przydają sie w wakacje na plazy.
W zime jak pada snieg.
Na ognisku jak popiół lata... Itd
Szkło tez uszcElnione byc powinno.
I mz to nie szczegół. Te uszczelnienia. To ma wpływ na czas działania klamotow.
Wiem cos o tym. W śniegu, piachu etc focilem (inny zestaw) i działa bez syfu w srodku.
Jesli matryca podobna, to wybieram uszczelniony. Zawsze.