oho ... dzięki panowie za pomoc ...
myśle że pod 40 -150 podepnę rayonox dcr - 250 i narazie sie tym pobawie aż wleci kasa na 35-piątke
oho ... dzięki panowie za pomoc ...
myśle że pod 40 -150 podepnę rayonox dcr - 250 i narazie sie tym pobawie aż wleci kasa na 35-piątke
Cokolwiek wybierzesz - błagam, nie pstrykaj pająków.Inne robale jakoś z trudem zdzierżę.
a pierścień pośredni EX 25 + 40 - 150mm + raynox dcr 250 jest to możliwe do zamontowania i czy jakieś przyjemne możliwości z tego połączenia wypływaja ?????
jeszcze taki wątek . . .
filtry uv ????
cos takiego http://www.fotozakupy.pl/sklep/page/product/product/747
tak naprawdę potrzebne to ?????
E-3 / FL 50R / Zuiko 50mm f2 / Zuiko 9-18mm /Zuiko 14-54mm / Zuiko 70-300mm
www.kazilphoto.pl
Były ze dwie kłótnie na naszym forum między zwolennikami szkoły falenickiej (zwolennicy ufałek), a otwockiej (zdeklarowani przeciwnicy).Zamieszczone przez kazil
Z tego połączenia wypłyna tylko klopoty.Zamieszczone przez kazil
Manualna ostrość bo autofokus nie zadzxiała i ustawianie z malym wizjerem, praktycznie po ciemku.
http://www.olympusclub.org/olypedia/...%9Bredni_EX-25
Nie przesadzaj![]()
A będziesz to wkręcał i wykręcał przy każdym zdjęciu? Bo ja nawet przy lampkach choinkowych miałem odblaski (nie mam dekielka 49 mm i muszę używać UV).Zamieszczone przez kazil
Kup sobie dekielki i już.
Fuji S5 Pro
a coś więcej o tym filtrze ... troche mi zielono![]()
to znaczy tam podtawy wiem ale jakie takie główne zastosowanie i warunki w jakich się używataki filtr ??
czy można go miec cały czas w danym obiektywie czy tylko wkręcac podczas danych warunków a potem znowu odkręcac ??
jak z jakością zdjęc itd ???
www.kazilphoto.pl
No właśnie rzekomo można mieć cały czas i po roku wymienić, ale to chyba jakiś żart - taki filtr powoduje odblaski i spadek kontrastu.Zamieszczone przez kazil
Ludzie przez dziesiątki lat używali dekielków, lepiej iść w ich ślady, niż kierować się bezsensowaną modą.
Fuji S5 Pro
yyy "dekielków" ?![]()
www.kazilphoto.pl