53 - super! Świetny klimat i nastrój - głównie przez B&W - prawie jak spektakl teatralny.
55- nieco mniej, ale też się podoba.
56 - ciekawie "złapane" - inaczej bym skadrował, ale to subiektywne odczucie.
Generalnie "wspinaczkowe" podobają mi się bardzo.
Pozdrawiam![]()
ostatnie najlepsze ze wspinaczkowych. Tak jak pisałem w publicznej - podoba mi się analogowy efekt - gratuluję
IMO, skopana obróbka.
dzięki za komentarze. Wojtku - obróbkę przeforsowałem specjalnie, ciekaw jestem co dokładniej Ci w niej nie leży. Nie chciałem aby cała seria zdjęć była utrzymana w tym samym charakterze.
Prosiłeś się, to maszNa Twoje (i innych czytających) szczęście ograniczę się tylko to tych (wg mnie, oczywiście) b. dobrych i b. złych:
1. yyy... tu chyba skala ujemna by się przydałaTak poważnie, to nie ma w tym zdjęciu nic, co przyciągało by wzrok. Już lepszy byłby kadr na samą ścianę, z tą poziomą krechą idealnie w środku
6. Jedyna rzecz, która mi się w tym zdjęciu podoba to kwadratowy kadr. Kolory są nijakie, zdjęcie nic nie przedstawia. Szkoda baterii
7. Za mało ostrości na górze, tak jakby się aparat "niechcący" obniżył. W cz-b wyglądałoby lepiej
10. Świetne! Uwielbiam taką kolorystykę. Świetny kadr!
11. Za mało się dzieje na niebie, żeby poświęcać mu tyle miejsca
13. Jak fotka do "sprzedam na Allegro"...
23. Super! Urzeka mnie prostota tego typu zdjęć
27. Coś mi tu nie pasuje... po trosze kadr (rzeźba źle wygląda w centrum), po trosze kolory - są zbyt... zwyczajne
30. Lepiej! Kadr dużo lepszy (może to po prostu kwadrat tak działa?), choć przydałby się większy kontrast. Ale klimat ma wspaniały
33. Świetne! Symetria i długi czas robią swoje(mimo rozwalonego feng shui
)
34. Nic się tu nie dzieje. Może kontrast odrobinę by to załatwił?
35. Bez śmietnika byłoby genialne - słońce odbite w kałużach, dziadek i uschnięte drzewo - rewelacyjne zestawienie!
40. Kiepskie - za gęsto, za ciężko
41. Świetne - choć na dole jest trochę za dużo piachu
42. Nijakie. Wiem, że lubisz kable (), ale te są zbyt zwyczajne. Lepsze byłoby wycentrowane i maksymalnie ciemne
45. Bomba
53. Super! Początkowo myślałam, że lepiej by było przyciąć do kwadratu, ale lina pokazuje jaką drogę pokonał - zostaje
55. Średnio mi się podoba: nijaki kadr, za jasno na górze, za ciemno na dole
Potraktuję to jako rozbudowany komplementZamieszczone przez git
56. Moje drugie (po sufitowym) ulubione wspinaczkowe. Trochę za pusty ten materac w prawym dolnym rogu, w lewym można by jakąś klamę dokręcić i by się więcej działoObróbka nice
No, póki co tyle![]()
Witam
53, 55 - z kilku ostatnich zdjęć te najbardziej mi się podobają.
53 - może i brak wyraźnych "mocnych punktów" ale przestrzennie jest.
55 - bardzo fajny kadr. Ciemność poniżej dziewczyny kojarzy mi się z przepaścią, w którą mogłaby spaść. Na szczęście mocno trzyma się jasnej części zdjęcia.
W obu przypadkach pasuje też BW.
Pozdrawiam
o rzesz - i tu mnie dorwałaśZamieszczone przez tenorka
![]()
![]()
![]()
dziękować wszystkim za poświęcony czas![]()
jak patrzę szczególnie na kadry 55 i 56 nachodzi mnie myśl, że jakby zawężyć kadry do samej postaci uczepionej do ściany dziewczyny zdjęcia zyskały by na wartości, bardziej wyeksponowany zostałby temat przez zawężenie niepotrzebnych elementów ścianki i materacowej asekuracji do samej wspinaczki i wkładanego w nią wysiłku. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez radlakos ; 5.04.08 o 23:27