Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
A co jeszcze masz z tego Canona? Bo dla samego 50 1.8 to nie warto sobie głowy zawracać.
Mnie najbardziej kuszą telezoomy. Tych do Canona jest duży wybór, a do Olympusa wręcz przeciwnie.
Jeśli chcesz bawić się w ręczne ustawianie ostrości to lepiej zainwestować w Canona FD lub inny manualny system. Ustawianie ostrości dużo przyjemniejsze i możliwość sterowania przysłoną.
Canona FD 50mm 1.4 kupisz za trochę ponad 200zł.
Jestem b. ciekaw jak ten AF będzie działał.
T.
---------- Post dodany o 19:33 ---------- Poprzedni post był o 19:30 ----------
No ale co ma piernik do wiatraka?Ktoś może ma coś z systemu Canona, albo ma kumpla co ma sporą szklarnię z systemu na C.
Np. ja mam kilka osób, w tym przynajmniej jedna z dostępem do niezłych obiektywów, choćby do takiego 85 L f/1.2, czy jeszcze kilku eLek.
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Ja na takiej jakiejś przejściowce rozne 50-tki uzywam.
Tyle ze z N.
Warto. Serio. Zabawa super![]()
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
A no to pech
W sumie to i nie pije niemal ...
Ps.
Juz serio
Czasem mozna nadrobić przeciez.
50 1.8 to tylko przykład.
Sprawa wygląda tak chcę iść w 2 systemy ostatnio testowałem 50 1.2 canona i wcale nie zrobiła na mnie wrażenia.
Więc kupił bym 50 1.4 a resztę kasy kupił bym adapter. Tylko nie wiem czy warto. Mnie interesują plikiJakość Olympusa jest nie podważalna, no ale GO. A canona hoduje tak naprawdę pod klientów dla których mała głębia ostrości jest ważniasze niż.... w sumie wszystko kompozycja, jakość...
Nie stać mnie na Olympus 35-100mm f/2.0 a np Voigtlander 42.5 f/0.95 jakoś mnie nie przekonuje inaczej powiem chciał bym tym zrobić parę zdjęć ale nie mogę dostać tego obiektywu na Podkarpaciu.
To na próbę i za darmo niemal, wez heliosa m42.
Bokeh zakręcony. Szkło fajne. Wydatek pomijalny.
Jasne jest tez - jako tako...
ale co ma piernik do wiatraka, obiektywów na m42 mam dużo ale nie będę tego nosił z sobą dokładał sobie 3 systemz reszta nie jestem do końca zadowolony z jakości, nie chodzi tu o hobby tylko pracę pakuję torbę sprzętem tylko tym potrzebnym czyli 2 aparaty canon Olympus 2 obiektywy canona 3 do Olympusa. fajnie by było wymieniać.
Chyba ze tak...
Tym bardziej dziwi fakt, ze nie wiesz co byś chciał.
Jesli żyjesz z focenia, wizyta w sklepie, przymiarka, kupujesz.
Nie ma sklepu w twoim miescie ? Jedziesz do innego.
Jesli to praca, oczywiscie, co sugerujesz swoimi wpisami.
Dziwi tym bardziej fakt, ze chcesz focic na raz trzema korpusami...bo jak jeden wisi, to mam juz na nim szkło które bede potrzebował za chwile. A na głównym druga ogniskowa.
Po co trzeci ? Nie wiem. Ale Powodzonka w kompletowaniu zatem
Pzdr
I tak z ciekawosci -
Jakie masz szkła na canona ?
Jakie puszki ?
Ostatnio edytowane przez urzyszkodnik ; 26.05.15 o 10:29