Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Następca Sony A100

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dog_master
    Coś w końcu na PMA trzeba przedstawic

Sony ma potencjal - bajerki z wyswietlaczem, wszesniej chyba pierwsza stabilizacja w body... Tylko ten nieszczesny dizajn

Ja rowniez obserwuje zmiany biernie, z czystej ciekawosci. Dobrze, ze jest konkurencja, na pewno cos ciekawego w tym wyscigu powstanie
    Sony A100 z tego co wiem posiada stabilizację sensora/matrycy/ żywcem przeniesioną z Minolty 5D Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Pozdrawiam.

Awatar domi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Zgadza się - sony nie wprowadziło do DSLR jako takich nic jakkolwiek rewolucyjnego i tak na prawdę ciekawego poza innymi firmami. To co mają to wywodzi się właśnie z minolty, którą na szczęście jakoś uratowali, a szkoda było tak fajnego gracza na tym rynku i konkurencja pomoże wszystkim na pewno.
    Model sonego, który ma wyjść pewnie będzie czymś poniżej A100 nawet - w końcu trzeba na czymś zarabiać, a po A700 nie ma co wypuszczać delikatnie tańszej i trochę skastrowanej puszki. Zastanawiam się tylko co zrobią, żeby było tanio? W sumie wystarczyłoby wpakować do A100 matrycę z A700, ale to by wyszło za drogo. Może więc pokuszą się np o usunięcie lustra i wizjera, a zrobienie tylko LV? Dałoby to mniejsze wymiary, nie potrzeba by czyszczałki, bo można by w miejsce komory wpuścić jakąś szybkę po prostu, a taki aparat kupiliby nawet bardziej zaawansowani pstrykacze by mieć coś do plecaka. Do PMA coraz mniej więc możemy oczekiwać wielu fajnych rzeczy i może jakichś przecieków.
    Design to rzecz wtórna - najważniejsza jest funkcjonalność. Mi się taki E-330 nie podoba jak jakieś straszne nieszczęście, ale jego odchylany ekranik to super sprawa. Dalej można tak wymieniać i niestety nie ma idealnego aparatu pod względem ergonomii i wszystkiego. Najbliżej chyba do takiego tytułu jest D300 nikona, bo jest LV i porządny LCD, ale z kolei zabrakło odchylania ekranu.
    A co do bajerów to jest jeszcze masa rzeczy do wybajerowania tak na prawdę - po pierwsze owe nieszczęsne filmiki, po drugie ktoś w końcu zintegruje GPS, canon ma w zanadrzu jeszcze swój eye-control, ktoś też kiedyś cudownie zostanie oświecony i zrobi kadrowanie w podczerwienii w LV, a jeszcze fuji ma okazję zrobić face detection z LV albo w ogóle modny ostatnio smile detection! Strach się bać połowy z tych bajerów, bo druga połowa może być całkiem użyteczna.

The z00m
    Gość
    Mocno nie doceniacie SONY. PMA sporo wyjaśni, a nie jeden obecny fascynat e-systemu w przyszłości skończy w Alfa systemie Dajcie się rozbujać lokomotywie

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Warto poczytać Thoma Hogana. Jeden z nielicznych nienawiedzonych Nikoniarzy. Ciekawe w tym roku rzeczy przewiduje. W sumie ciekawe i dla Olympusa.
    http://bythom.com/2008predictions.htm

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Mocno nie doceniacie SONY. PMA sporo wyjaśni, a nie jeden obecny fascynat e-systemu w przyszłości skończy w Alfa systemie Dajcie się rozbujać lokomotywie
    Trudno jest nie doceniać firmy o ogromnym kapitale finansowym i intelektualnym/ np. przejęli inż. Minolty i Konicy/ ONI aspirują do WIELKIEJ TRÓJKI i to nastąpi prędzej niż mi/ może też i Wam, drodzy Olympusowcy/ się wydaje. Pozdrawiam.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Don Pedro
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Trudno jest nie doceniać firmy o ogromnym kapitale finansowym i intelektualnym/ np. przejęli inż. Minolty i Konicy/ ONI aspirują do WIELKIEJ TRÓJKI i to nastąpi prędzej niż mi/ może też i Wam, drodzy Olympusowcy/ się wydaje. Pozdrawiam.
    Mi się własnie wydawało, ze nastopi to szybciej niż dopiero w przyszłości
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Awatar mathu
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Czy na PMA Olympus ma pokazać jakieś nowe szkła?

Czy też raczej będzie to druga połowa roku?
    Fuji S5 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mathu
    Czy na PMA Olympus ma pokazać jakieś nowe szkła?

Czy też raczej będzie to druga połowa roku?
    https://forum.olympusclub.pl/topics2...08-vt12961.htm