Sony A100 z tego co wiem posiada stabilizację sensora/matrycy/ żywcem przeniesioną z Minolty 5D Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Pozdrawiam.Zamieszczone przez dog_master
Sony A100 z tego co wiem posiada stabilizację sensora/matrycy/ żywcem przeniesioną z Minolty 5D Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Pozdrawiam.Zamieszczone przez dog_master
Zgadza się - sony nie wprowadziło do DSLR jako takich nic jakkolwiek rewolucyjnego i tak na prawdę ciekawego poza innymi firmami. To co mają to wywodzi się właśnie z minolty, którą na szczęście jakoś uratowali, a szkoda było tak fajnego gracza na tym rynku i konkurencja pomoże wszystkim na pewno.
Model sonego, który ma wyjść pewnie będzie czymś poniżej A100 nawet - w końcu trzeba na czymś zarabiać, a po A700 nie ma co wypuszczać delikatnie tańszej i trochę skastrowanej puszki. Zastanawiam się tylko co zrobią, żeby było tanio? W sumie wystarczyłoby wpakować do A100 matrycę z A700, ale to by wyszło za drogo. Może więc pokuszą się np o usunięcie lustra i wizjera, a zrobienie tylko LV? Dałoby to mniejsze wymiary, nie potrzeba by czyszczałki, bo można by w miejsce komory wpuścić jakąś szybkę po prostu, a taki aparat kupiliby nawet bardziej zaawansowani pstrykacze by mieć coś do plecaka. Do PMA coraz mniej więc możemy oczekiwać wielu fajnych rzeczy i może jakichś przecieków.
Design to rzecz wtórna - najważniejsza jest funkcjonalność. Mi się taki E-330 nie podoba jak jakieś straszne nieszczęście, ale jego odchylany ekranik to super sprawa. Dalej można tak wymieniać i niestety nie ma idealnego aparatu pod względem ergonomii i wszystkiego. Najbliżej chyba do takiego tytułu jest D300 nikona, bo jest LV i porządny LCD, ale z kolei zabrakło odchylania ekranu.
A co do bajerów to jest jeszcze masa rzeczy do wybajerowania tak na prawdę - po pierwsze owe nieszczęsne filmiki, po drugie ktoś w końcu zintegruje GPS, canon ma w zanadrzu jeszcze swój eye-control, ktoś też kiedyś cudownie zostanie oświecony i zrobi kadrowanie w podczerwienii w LV, a jeszcze fuji ma okazję zrobić face detection z LV albo w ogóle modny ostatnio smile detection! Strach się bać połowy z tych bajerów, bo druga połowa może być całkiem użyteczna.
Mocno nie doceniacie SONY. PMA sporo wyjaśni, a nie jeden obecny fascynat e-systemu w przyszłości skończy w Alfa systemieDajcie się rozbujać lokomotywie
![]()
Warto poczytać Thoma Hogana. Jeden z nielicznych nienawiedzonych Nikoniarzy. Ciekawe w tym roku rzeczy przewiduje. W sumie ciekawe i dla Olympusa.
http://bythom.com/2008predictions.htm
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Trudno jest nie doceniać firmy o ogromnym kapitale finansowym i intelektualnym/ np. przejęli inż. Minolty i Konicy/ ONI aspirują do WIELKIEJ TRÓJKI i to nastąpi prędzej niż mi/ może też i Wam, drodzy Olympusowcy/ się wydaje. Pozdrawiam.Zamieszczone przez The z00m
Mi się własnie wydawało, ze nastopi to szybciej niż dopiero w przyszłościZamieszczone przez Don Pedro
![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Czy na PMA Olympus ma pokazać jakieś nowe szkła?
Czy też raczej będzie to druga połowa roku?
Fuji S5 Pro
https://forum.olympusclub.pl/topics2...08-vt12961.htmZamieszczone przez mathu