Miło słyszeć nawet najmniejsza pochwałę bo zabawę w fotografię zacząłem wraz z założeniem tego tematuJutro kolejny atak na Bukowe Berdo i Tarnicę.
Miło słyszeć nawet najmniejsza pochwałę bo zabawę w fotografię zacząłem wraz z założeniem tego tematuJutro kolejny atak na Bukowe Berdo i Tarnicę.
Tym razem pogoda powinna się udać czekamy więc na fajne foty![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Uważaj z użyciem filtrów "artystycznych" podczas obróbki, bo potrafią dziwne efekty dawać w niewprawnych rękach, np. muchomorki są zdecydowanie przekontrastowane i przesycone, a na 11. widać mocną winietę i specyficzne, nienaturalne kolory, wynikające m.in. z silnego split toningu. Z zasady lepiej wiedzieć, co się ze zdjęciem dzieje po kliknięciu na konkretną opcję.
Pieniny piękne, miałem tam być dzisiaj
Co do kadrowania - za dużo nic nie wnoszącego nieba na większości zdjęć, czasem znów więcej dołu by się przydało![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Sporo zdjęć, a wszystkie jakies takie podobne...podział kadru pół na pół w zasadzie w wszystkich wprowadza monotonię w ogladaniu... Powiększyć nie próbuje bo mnie odsyła nie wiadomo gdzie i trzeba długo czekać... Można to było pokazać o wiele lepiej bo "materiał" w sumie nie jest zły
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Zgadzam się z poprzednikami. Zdjęcia mogą się podobać a jakby je przekadrować to byłyby lepsze.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Ładne widoczki,ale tak jak koledzy pisali można by popracować nad kadrami
Jesien obfita.