Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: skretkowicz - Nowy Jork

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

skretkowicz - Nowy Jork

Zdjecia z wyjazdu do NY, wyroznione zostaly w krakowskim projekcie Przetwornia i ukazaly sie w majowym Digital Camera Polska. Ciezkie miasto do fotografii na ulicy z uwagi na ilosc ludzi ktora sie nimi porusza, dlatego ja w moich zdjeicach skupiam sie raczej na miejscach lekko odludnionych. Po sobie zauwazylem ze Manhattan i tlumy moga sie raczej znudzic i ciagnelo mnie w ta mniej znana strone ameryki. Zapraszam do komentowania.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

| OlyJedi Awatar wuzet
    Mieszka w
    Rzeszów / Maidstone
    Siła reputacji
    78
    Moja galeria
    Dobrze że napisałeś o wyróżnieniu i publikacji, bo jeszcze mogły by się zdjęcia nie spodobać. Tak to będą ochy i achy.

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    Echhhhh.... bede pierwszy.....
    Beznadzieja panie....
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

urzyszkodnik
    Gość
    Numer 2 fajny bardzo.
    Reszta...hmm...zeby nie wyjsc na ignoranta, nic nie napisze

Dawaj reszte.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez urzyszkodnik Zobacz posta
    Numer 2 fajny bardzo.
    Reszta...hmm...zeby nie wyjsc na ignoranta, nic nie napisze

Dawaj reszte.
    Popatrz na foty wuzeta, głównie z NY, nie ma o czym gadać , chyba, że chodzi o wydumane ideologie na siłę.
    Poziom minimalny został już wyznaczony w głowach odbiorców. Poza ostatnim podobne foty można zrobić w okolicy wszystkich większych miast, także polskich.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 18.05.15 o 09:39
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

barmichal76
    Gość
    Mi się 2, 3 i 8 spodobały. Na dwójce bohater ciekawie "osaczony", gra cieni w trójce też dobra. Oglądając ósemkę nie sposób się nie uśmiechnąć.
    4, 5 i 7 są moim zdaniem nijakie
    Odnośnie jedynki zastanawiam się, dlaczego powinno być interesujące - ze względu na inny niż widzimy na co dzień kolor skóry? Nie rozumiem.
    Szóstka z kolei chyba kuleje technicznie.
    Dziewiątka niczym nie zaskakuje, a dziesiątka nic mi nie mówi - ani graficznie nie przykuwa, ani nic się nie dzieje.

Jeszcze pytanie - jaki był tytuł cyklu? Zgodnie z zasadami konkursu zestaw powinien być spójny. Ja oprócz faktu, że to NY (o czym dowiedziałem się z opisu, nie ze zdjęć - choć mogłem sięzorientować po numerze kierunkowym 212 na zdjęciu nr 9 ) nie widzę takiego łącznika. Czy w związku z wyróżnieniem w konkursie pojawiło się jakieś uzasadnienie, którym warto się z nami podzielić?

A, i podoba mi się nienachalna obróbka.

diabolique
    Gość
    Mnie się podoba jako blogowa, dokumentalna i spokojna narracja.
    Jedne lepsze, inne gorsze, jak u każdego. Nie każda fota musi orać psychikę i ocierać się o wybitność niosąc uniwersalny przekaz dla potomnych na 3 kolejne pokolenia.
    Ja bym zostawił akurat co drugie, począwszy od drugiego. Byłoby bardziej zwarte wizualnie.

| OlyJedi Awatar grisza34
    Mieszka w
    tarnobrzeg
    Siła reputacji
    95
    Moja galeria
    jak dla mnie chyba tylko 2 i ... 1 (może kolor włosów Pani i te białe ściany)

barmichal76
    Gość
    O ile autor wątku nie postanowił zakończyć swej obecności na forum po dziewiątym poście, chętnie przeczytałbym odpowiedzi na moje pytania i zobaczył jakieś inne prace...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Sawa
    Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria
    witaj,
    Gratuluję wyróżnienia!
    Co do zdjęć - Ciekawe podejście, inne niż turystyczne spojrzenie - blogowo tak się zrobiło, również pod względem zastosowanej kolorystyki.
    Ciekawe, czy to szersza opowieść i czy narracja jaką podajesz - 'odludniona Ameryka' - była narzucona, czy tez raczej dobrana pod określoną tematykę konkursu?

pozdrawiam,