Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Promocja od Panasonica - 5 lat gwarancji

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Promocja od Panasonica - 5 lat gwarancji

Panasonic daje 5 lat gwarancji na aparaty serii G, GF, GH, GX, GM zakupione pomiędzy 01.05.2015 - 31.07.2015.
    https://lumixg5lat-panasonic.pl/pl-PL/Start.aspx
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 12.05.15 o 20:20
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Obecna cena gx7 kusi, z kolei g7 i gm5 powoli normalnieje, a 5 lat gwarancji to jest coś.
    Miło że w PL dali chociaż tyle. Na polskiej stronie mamy tylko 5 lat gwarancji dla bezusterkowych aparatów
    Natomiast na stronie UK oprócz 5 lat gwarancji mamy też cashbacki, torby, nawet jakieś monopody do selfie.
    Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm

Jd
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    Natomiast na stronie UK oprócz 5 lat gwarancji mamy też cashbacki, torby, nawet jakieś monopody do selfie.
    Bo trzeba pomóc biednym Angolom

Za Odrą kupiłem w sklepie nowy oryginalny futerał do RX10 za 29.80 € . U nas chca za niego 354 zł + koszty przesyłki.
    Ostatnio edytowane przez Jd ; 30.06.15 o 19:27

Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Bo trzeba pomóc biednym Angolom ...
    Dokładnie Jakoś nie potrafię zrozumieć i argumenty do mnie nie trafiają, dlaczego w tych biedniejszych krajach jest dużo drożej (np. nowe auta, ale przykłady można by mnożyć) . No mogły by być u nas te ceny, promocje, chociaż takie same jak w bogatych krajach.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 30.06.15 o 19:44

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Dokładnie Jakoś nie potrafię zrozumieć i argumenty do mnie nie trafiają, dlaczego w tych biedniejszych krajach jest dużo drożej (np. nowe auta, ale przykłady można by mnożyć) . No mogły by być u nas te ceny, promocje, chociaż takie same jak w bogatych krajach.
    Jesteśmy kolonią i tyle w temacie.

Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szamaniec Zobacz posta
    Jesteśmy kolonią i tyle w temacie.
    I to jest ten powód dlaczego ma być drożej ?...może i słuszny, choć dla mnie mało zrozumiały...

| OlyJedi Awatar piaseczek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    Na biedniejszych rynkach po prostu drogich rzeczy sprzedaje się mniej niż na rynkach Zachodnich, taki OMD jest w relacji do zarobków w Polsce jest dużo droższy niż dla np. Niemca (dla Niemca to jak Leica). Konkurencja jest mniejsza (zgodna z podejściem "bogaty i tak kupi"). Summa summarum, aby utrzymać centralę danej firmy w Polsce marżowość per produkt musi być wyższa. No i VAT u nas do niskich nie należy

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    To jest pytanie z gatunku "dlaczego w detalu towary są droższe niż w hurcie". Taki sprzęt sprzedaje się lepiej tam gdzie ludzi na niego stać - u nas kupują go w dużej mierze entuzjaści a dla nich te 10-15% różnicy w cenie ma drugorzędne znaczenie

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria
    Tak naprawdę to tylko oferta gwarancji ma jakąś wartość.
    Przejrzałem z ciekawości te cashbacki, prezenty... kase dostaniemy tylko za LX7 i GH4 bo te słabo się sprzedają a prezenty są żartem.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Vindex Zobacz posta
    To jest pytanie z gatunku "dlaczego w detalu towary są droższe niż w hurcie". Taki sprzęt sprzedaje się lepiej tam gdzie ludzi na niego stać - u nas kupują go w dużej mierze entuzjaści a dla nich te 10-15% różnicy w cenie ma drugorzędne znaczenie
    Dam jeden przykład:
    Dawno dawno temu, dziennikarze, "fahofcy" specjaliści od ekonomii, polityki, wojska i policji bili na alarm: mrówki ( tacy nieszczęśnicy którzy przenosili po kilkanaście razy na dzień alkohol z Czech), niszczą gospodarkę,masakrują budżet, zniewalają obywateli, zabijają demokrację. Pominę milczeniem fakt że jeśli ktoś chciał duże ilości ( hurtowe wódki to umawiał się ze sprzedawcą prawie dowolnego sklepiku w Czeskim Cieszynie i za dodatkową opłatę manipulacyjną w wysokości 1zł/but odbierał sobie 100/200, miliony butelek w dowolnym miejscu w RP.Wmawiano społeczeństwu że należy zaostrzyć prawo, zwiększyć ilość policji skarbowej, celnej, obyczajowej, zbudować fosę, pola minowe, druty kolczaste, patrole z psami itp itd.
    Wtem, pojawił się pewien minister z SLD, nie pamiętam nazwiska, który obniżył akcyzę na alkohol.
    Efekt: mrówki wyginęły ( nie opłacało się kupować u południowych sąsiadów, monopole nie wyrabiały z produkcją, zwiększono zatrudnienie ( uruchomiono 3 zmianę), wpływy do budżetu wzrosły a przeciętna rodzina alkoholika wydawała mniej na wódę.
    Tylko Czechów żal....
    Lepiej zakończmy ten temat bo mi niebezpiecznie ciśnienie rośnie