"Oprócz tytanowej barwy wersja limitowana różni się od standardowego modelu specjalnym, sygnowanym logotypem OM-D, skórzanym paskiem, kartą właściciela zawierającą cytat legendarnego projektanta OM, Yoshihisy Maitaniego, oraz uszytego na miarę klasy premium, skórzanego etui na kartę. Na karcie wytłoczone zostaną numery od 1 do 7000, ponieważ dokładnie tyle tych aparatów zostanie wykonanych. Edycja limitowana OM-D E-M5 Mark II będzie dostępna od czerwca 2015 jako korpus w cenie 5290 zł lub w zestawie z wszechstronnym obiektywem zoom M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150mm 1: 4.0-5.6 II w cenie 6990 zł."
Gratka dla kolekcjonerów.
A mamy na forum paru kolekcjonerów, ciekawe, czy ktoś wyrwie egzemplarz z niskim numerem ...
za kilka lat może kosztować 100 złotych lub kilkadziesiąt tysięcy. Przyszłość pokaże.
Kilkadziesiąt tysięcy? To za kilka lat przestanie działać. To już nie czasy, że sprzęt był niezniszczalny i piękny za razem. Tutaj mamy trochę metalu, trochę plastiku, masę obwodów, układów, zero w tym finezji. To jedynie narzędzie do pracy, które jak się zużyje, to trafia do recyklingu, a nie żeby być egzemplarzem kolekcjonerskim. No ale pewnie pójdzie jak świeże bułeczki, zawsze to + do lansu dla onanistów sprzętowych.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Całkiem fajny ten kolor.
Rozumiem, że dodatkowy grip będzie w zestawie? Czy może wydadzą grip w wersji limitowanej?
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska