Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: MJU 780 i ograniczenie sekwencji wideo do 10 sekund

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez anuszka
    Nie pomoze - tym aparatem nie da rady nagrywac dluzszych filmow niz 10 sek., nawet przy karcie typu H.
    I właśnie o to mi chodzi. Nie wiem czy te 2 osoby które odpowiedziały nad Tobą czytały moją informację, że w instrukcji jest informacja TYLKO 10 SEKUND. Nie ma tam nic o tym że dla karty M czy H. Dlatego zastanawiałem się nad nowym FirmWare (nawet przerabiany) który bo to obszedł.
    Z drugiej strony jeżeli ktoś posiada ww aparat to proszę o napisanie np. posiadam taki aparat i zmiana na typ H pomogła. BO domniemywanie, kup kartę - będzie dobrze to tylko spamowanie i mnie całkowicie nie interesuje.

Dziękuję za zainteresowanie tematem i proszę o rzetelne odpowiedzi

Awatar buscar
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    ja mam Olka mju 740 i spokojnie moge nagrywać filmiki jakiej chce długości (ograniczone pojemnością karty) a mam włożoną kartę xD FujiFilm 1GB typu M ;] tak więc nie wiem o co chodzi z tym wolniejszym zapisem i możliwością nagrywania filmów dłuższych niż 10s tylko na kartach typu H ;]
    Nigdy nie jest tak dobrze żeby nie mogło być lepiej

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez buscar
    ja mam Olka mju 740 i spokojnie moge nagrywać filmiki jakiej chce długości (ograniczone pojemnością karty) a mam włożoną kartę xD FujiFilm 1GB typu M ;] tak więc nie wiem o co chodzi z tym wolniejszym zapisem i możliwością nagrywania filmów dłuższych niż 10s tylko na kartach typu H ;]
    Najważniejsze pytanie. Masz w instrukcji informację o tym, że można tylko kilka sekund nagrywać film?

Awatar buscar
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    hehe:P nom w sumie nie ma tam nic o ograniczeniach:P jedynie pojemnością karty jeśli dobrze pamiętam:P
    Nigdy nie jest tak dobrze żeby nie mogło być lepiej

Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Ja mam co prawda inny aparat bo SP-510 ale jeśli chodzi o długość filmów to może jest kwestia ich jakości tzn. mój aparat może nagrywać 640x480 do zapełnienia karty typ M ale w jakości 15 kl/s, natomiast przy 30kl/s na kartę typu M nagra jedynie 15 sekund (czyli tyle ile mieści się w buforze aparatu). Dopiero po włożeniu karty typu H istnieje możliwość zapisu bez ograniczeń.
    Danielbela sprawdź czy może masz ustawione 30 kl/s i dlatego nagrywa tylko 10 sekund a buscar 15 kl/s i mu na karte typu M nagrywa do zapełnienia karty.

| OlyJedi Awatar anuszka
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    buscar - masz mju 740, w mju 740 nie ma zadnego ograniczenia, danielbela ma mju 780, widzisz jakis zwiazek??? bo ja nie...

testowalam 2 sztuki mju 780 z kilkoma kartami xD typu H, wszystkie Olka - nie chodzi.
    osobiscie nie slyszalam o zadnym "przerabianym" firmware.

| OlyJedi Awatar Tojfi
    Mieszka w
    Pruszcz Gdański
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Hmm ja mam SP 560 UZ i na oryginalnej karcie OLYMPUSA 2GB typu M w rozdzielczosci 640x480 30fps/s kreci filmiki o dlugosci 40 sek tak ze to raczej nie powinno byc zalezne od karty a raczej od aparatu (no chyba ze to rzeczywiście zapisywane jest najpierw do bufora aparatu a ten model ma widocznie wiekszy). Ale mnie boli za to fakt ze w modelu niżej (550 uz) jest do wyboru jeszcze 640x480 15fps/s co wydłuża znacznie czas krecenia Video. A w nowszym modelu tego zabraklo, czemu ? to juz tylko producent wie :/ mam nadzieje ze moze w nastepnych FIRMWARACH to zmienia. Druga "porypana" rzeczą jest ze nawet przy nizszych rozdzielczosciach i przy 15fps/s mozna nagrywac maksymalnie 29 min a nie tyle na co pozwala karta

Testowal moze ktos ten aparat z pamiecia typu H ? Bo jak dla mnie to to tez trochę za krotki czas krecenia video w 640x480

Pozdrawiam