No wlasnie.Czy bierzecie ten czas pod uwage?Czy po prostu wtedy kiedy wam czas odpowiada.
Piszcie co wiecie,moze innym to sie przyda.Moze i mnie,chociaz notes mam i patrze w niego z wyprzedzeniem.Fakt,ze cyferki w kazdym rejonie inne,ale.....
No wlasnie.Czy bierzecie ten czas pod uwage?Czy po prostu wtedy kiedy wam czas odpowiada.
Piszcie co wiecie,moze innym to sie przyda.Moze i mnie,chociaz notes mam i patrze w niego z wyprzedzeniem.Fakt,ze cyferki w kazdym rejonie inne,ale.....
O jakie złote godziny chodzi?
Czyżby o światło?
Zgaduję: godzinę po wschodzie, godzinę przed zachodem słońca? Tak, chyba o to chodzi.Zamieszczone przez -M
EDIT: odpowiadając na pytanie: to zależy od tego, co chcę fotografować.
Ano zależy...
a także od tego ile mamy czasu do dyspozycji, od tego co chcemy osiągnąć, co fotografujemy...
Ja np. bardzo lubię zimne światło tuż po zachodzie słońca. Jest miękkie, praktycznie wszędobylskie, szybko zmienia kolor, mimo, że tego nie widać.
Tak to wlasnie te czasy po wschodzie i przed zachodem pozwalaja na wyciagniecie maximum faktury i szczegolow
Aż poleciałem do twojej galerii licząc na więcej tak smakowitych montaży.
A tu rozczarovka. Ta fotka z chmurami nie pochodzi ze złotych godzin.
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Dlatego byla przez chwilke,to raz,a dwa to nie Olympus.Olka mam za krotko,ale wstawie cosikZamieszczone przez RadioErewan
O tak, szczególnie zimą o określonej godzinie można pofotografować w kolorze złota. Bardzo specyficzny, klimatyczny i miły dla oka efekt. Kiedyś - kilka ładnych lat temu był nawet taki artykuł - bodajże w Foto - "W kolorze złota", który mnie zainspirował do naświetlania slajdów w ten sposób.
Moje przykłady może nie do końca odzwierciedlają temat (kadry za wąskie) ale trochę złota w nich jest. Poza tym są świeżutkie, naświetlone wczoraj.
Jak ktoś ma złote foty - niech wklei - fajny wątek...
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Bardzo lubie zlotą godzinę - kolorki sa cieple, swiatlo rozproszone... Mmmm, bajkaszczegolnie w sloneczy dzien lata, ale nawet w sobote mi sie udalo
Ania & Lila
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.