Mogę odpowiedzieć, że E-410 z podwójnym kitem to świetny wybór. Jestem bardzo zadowolony z korpusu i obu obiektywów. Praktycznie spełnia moje wszystkie obecne potrzeby, chociaż już zauważyłem rodzącą się u mnie wielką ochotę na obiektyw stałoogniskowy Zuiko 50 mm. To chyba znana choroba i nie wymaga zdecydowanego leczenia
Co do możliwości przybliżania obiektywem 40-150 (80-300mm) to nie jest to bardzo dużo, ale w normalnym użytkowania (bez potrzeby zbliżeń ptaków na wysokich skałach, czy samolotów na wysokości przelotowej itp.) wystarczająco. Mam dodatkowo kompakt Canon Powershot S2 IS i on daje 36-432 mm. Te 432 mm to już jest rzeczywiście dużo i dawało więcej możliwości, ale tylko w specyficznych sytuacjach i bardziej wykorzystywałem bo miałem niż wynikało to z konieczności. Masz możliwość kupić w przyszłości obiektywy 50-200 (100-400mm) lub 70-300 (140-600) więc zależnie od twoich wymagań nie będziesz miał żadnych ograniczeń.

Odpowiedz z cytatem
  Odpowiedz z cytatem 

Zamieszczone przez dominius
 Zamieszczone przez dominius

bo jak próbowałem sfotografować dzięcioła siedzącego na 20 metrowej  sośnie to już fotki są nie specjalnie atrakcyjne.
 bo jak próbowałem sfotografować dzięcioła siedzącego na 20 metrowej  sośnie to już fotki są nie specjalnie atrakcyjne. | OlyJedi
| OlyJedi 

| OlyJedi
| OlyJedi