Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: GO technicznie poprawne?

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

GO technicznie poprawne?

zastanawiam sie jak to jest z ta glebia ostrosci... ja lubie jak tlo jest bardzo rozmazane.
    Zrobilem dwie fotki z skrajnie roznymi GO i zastanawiam sie ktora pod wzgledem technicznym jest lepsza. A moze to tylko zalezy od tego jak dany obiekt chcielismy pokazac...

Prosze na podstawie ponizszego zdjecia powiedziec ktore jest lepsze i technicznie poprawne.. no a moze zadne?

List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Interpretacja które lepsze zależy od punktu widzenia. Jeśli kompozycja miała obejmować wszystkie kwiatki to większa głebia lepsza. Jeśli tylko pierwszoplanowy kwiatek ... to zdjęcie z małą go (2), ale w tym przypadku lepiej usunąć rozpraszające widza kwiatki w dalszym planie (inny kadr, może z innej strony kwiatka podejść)
    c5050 + tcon17

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    sorry ... mała go na fot (1)
    c5050 + tcon17

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    no i najlepiej Spot Auto Focus żeby złapać ostrość na to co się chce a nie gdziekolwiek...
    c5050 + tcon17

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Dokladnie. Zalezy co ma przykuwac uwage. Mi osobiscie podoba sie fotha nr. 1. Sam tez osobiscie preferuje fotografowanie z mala glebia ostrosci.
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    fotka robiona byla w SPOT, przy f/2.8 olkiem C4000

no mi sie tez podoba pierwsza... lubie jak za glownym obiektem tlo jest rozmazane
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar (A)rturo
    Mieszka w
    Bełchatów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Pokaze i swoja fotke:
    To bylo robione na ogniskowej 50mm i przyslonie 1.8
    Taka przyslona pozwala osiagnoc naprawde bardzo dobre go

Co do walorow technicznych.
    To zalezy od sytuacji i fotografowanego obiektu.
    1 fotka prezentuje nam dosc dobrze caly kwiat i na nim tylko skupiamy uwage natomiast 2 fotografia ukazuje nam jakby czesc ogrodu i nasz uwaga nie skupia sie na jednej roslinie...
    Wszystko zalezy od osoby stojace za aparatem...

Pokaze jeszcze kilka zdjec z wykorzystaniem malych przyslon:

Zauwazcie ze gdbym zastosowal wieksza przyslone to zwiekszyla by sie GO co za tym idzie te robaczki i pszcozlki nie byly by tak w sumie ciekawie tak jak jest to teraz.

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    @ (A)rturo swietne zdjecia. Jakim sprzetem byly robione, bo f1.8 to nie kazdy obiektyw jest w stanie osiagnac.

Robaczki piekne, zwlaszcza pierwszy, ale portret tez niczego sobie.
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

| OlyJedi Awatar (A)rturo
    Mieszka w
    Bełchatów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    portret 300d + obiektyw 50mm - jakos taka sobei bo bylo robione w zime a wtedy zero swiatla
    w robaczki f717

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    cool te Twoje fotki