Fajne, fajne żuławskie, 57 i 59 moje typy![]()
Fajne, fajne żuławskie, 57 i 59 moje typy![]()
Bardzo fauny wątek. Będę zaglądał. Pieska super, bociany i ropuchy też.
Natomiast zdjęcia 35 i 55 są super. Przepiękne.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Dzięki za odwiedziny.
W Trutnowych jest najstarszy w gminie Cedry Wielkie dom podcieniowy z 1720r. Pierwotny układ wnętrza z wysoką sienią i galerią komunikacyjną zachowany został w oryginalnej formie. Załączam stare dokumentacyjne foty gdy nie lubiłem się jeszcze z rawami tak że niewiele dało się wyciągnąć. Na pewno jeszcze się tam będę chciał wybrać.
60
61
62
63
64
65
Ostatnio edytowane przez yac ; 30.04.15 o 22:10
Jacek
Fantastyczna budowla. Zawsze jak na północy jestem to mnie kręcą te mury z belkami. A tu jeszcze podcienia - wisienka na torcie![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
To prawda, budynek robi wrażenie. Bogatsi ziemianie mieszkali w takich. Teraz zajmuje je mniej zasobna społeczność. Niestety takich domów podcieniowych zostało już poniżej 10 na Żuławach, niektóre w fatalnym stanie.
Jacek
Gratuluję otwarcia wątku.
Piękna ta Twoja okolica, będę tutaj zaglądać.
Pozdrawiam
Kontynuując temat Żuław zrobiliśmy dziś sobie wycieczkę po okolicach by zobaczyć co pozostało z domów starych osadników.
66 Marzęcino, tego domu już się pewnie nie da naprawić
67
68 rzeka Szkarpawa (kiedyś jedno z ujść Wisły)
69 Orłowo - ten chyba też już długo nie postoi (obym sie mylił)
70
71
72 - kościół prawie siedmiuset letni
73 kamienie narożne pewnie pierwotnej budowli
74
75 stelle mennonickie76
Ostatnio edytowane przez yac ; 4.06.15 o 23:23
Jacek
Urzekły mnie te fotki. Ale masz super klimaty![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ta hacjenda na zdjęciu nr 80 jest po prostu super. Mieszka ktoś w niej?
Ooo... Mam sygnaturę