Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 84

Wątek: Adobe Lightroom 6/CC

  1. #71
    | OlyJedi Awatar yac
    Dołączył
    Oct 2006
    Mieszka w
    k/3M
    Posty
    2.247
    Siła reputacji
    278
    Moja galeria
    Rysiek, dużo też znajdziesz bezpłatnych poradników na youtube ale też i w ojczystym języku . Choćby na foto[polis maja całą masę poradników.
    Jacek

  2. #72

    Dołączył
    May 2018
    Posty
    16
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    JacekWPfoto ma troszkę tego na YT

  3. #73
    Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Dołączył
    Jul 2007
    Mieszka w
    Poznań
    Posty
    12.498
    Siła reputacji
    217
    Moja galeria
    Niech mi ktoś pomoże, zanim wyjdę z siebie i nigdy nie wrócę...

    Po latach pracy na LR4 i nieinteresowania się nowszymi wydaniami postanowiłem zainstalować sobie coś, co powinno być najlnowszym LR Classic (bo pod taką nazwą to coś figurowało na stronie Adobe), ale najwyraźniej nim nie jest, bo wygląda tak:

    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zrzut ekranu 2020-02-26 o 20.41.43.png
Wyświetleń:	242
Rozmiar:	2,29 MB
ID:	219639
    Co to k... jest? Gdzie się podział normalny Lightroom?
    www.epicure.pl | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | daj lajka

  4. #74
    Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andtor2
    Dołączył
    Apr 2009
    Posty
    9.419
    Siła reputacji
    257
    Moja galeria
    Używam LR4 więc nie miałem z CC do czynienia. Próbowałeś kliknąć Add Photos i dodać jakieś RAWy z dysku ?
    Może to tylko taki pierwszy ekran "powitalny", a później będzie już podobnie jak w LR4.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

  5. #75
    Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Dołączył
    Jul 2007
    Mieszka w
    Poznań
    Posty
    12.498
    Siła reputacji
    217
    Moja galeria
    Po dodaniu zdjęć otwiera się widok a'la Paint.
    www.epicure.pl | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | daj lajka

  6. #76
    +++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Dołączył
    Oct 2007
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Posty
    5.313
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Niech mi ktoś pomoże, zanim wyjdę z siebie i nigdy nie wrócę...

    Po latach pracy na LR4 i nieinteresowania się nowszymi wydaniami postanowiłem zainstalować sobie coś, co powinno być najlnowszym LR Classic (bo pod taką nazwą to coś figurowało na stronie Adobe), ale najwyraźniej nim nie jest, bo wygląda tak:


    Co to k... jest? Gdzie się podział normalny Lightroom?
    To nie jest Lightroom Classic tylko Lightroom CC. Lightroom CC (bez słowa Classic w nazwie) jest zorientowane na chmurę (przy okazji kosztuje $19/miesiąc i konto 1TB). Renderuje w chmurze, co w pewnym sensie ułatwia pracę np. na słabszych maszynach lub tabletach.

    Musisz zainstalować "zwykłego" Lightroom Classic CC (jest tańszy o połowę). Ten będzie działał lokalnie z opcją ręcznej synchronizacji do Creative Cloud (gdybyś potrzebował), przy ograniczeniu konta do 20 GB pojemności.
    Ostatnio edytowane przez hades ; 26.02.20 o 23:36

  7. #77
    Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andtor2
    Dołączył
    Apr 2009
    Posty
    9.419
    Siła reputacji
    257
    Moja galeria
    Uuuu, to nie wiem, niewłaściwa instalka...?. Chyba jest na forum ktoś kto używa LR CC i pomoże.
    Edit.
    Widzę odpowiedź już jest, czyli są jakby dwie wersje, zwykła Classic i CC
    Być może w tej jednej instalce są te dwa programy, skoro pobierałeś LR Classic.
    Ostatnio edytowane przez andtor2 ; 26.02.20 o 23:57
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

  8. #78
    Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Dołączył
    Jul 2007
    Mieszka w
    Poznań
    Posty
    12.498
    Siła reputacji
    217
    Moja galeria
    Dzięki, wyjaśniło się. Jest tak, jak pisze hades.
    www.epicure.pl | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | daj lajka

  9. #79
    | OlyJedi Awatar Mcarto
    Dołączył
    Oct 2009
    Mieszka w
    Irlandia
    Posty
    1.907
    Siła reputacji
    77
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    To nie jest Lightroom Classic tylko Lightroom CC. Lightroom CC (bez słowa Classic w nazwie) jest zorientowane na chmurę (przy okazji kosztuje $19/miesiąc i konto 1TB). Renderuje w chmurze, co w pewnym sensie ułatwia pracę np. na słabszych maszynach lub tabletach.

    Musisz zainstalować "zwykłego" Lightroom Classic CC (jest tańszy o połowę). Ten będzie działał lokalnie z opcją ręcznej synchronizacji do Creative Cloud (gdybyś potrzebował), przy ograniczeniu konta do 20 GB pojemności.
    Ręczna synchronizacja w razie potrzeby i normalnie działa jak klasyczna wersja instalowana ze wsparciem dla nowych puszek??
    Posiadam wersję 6.14, trochę stara dla nowszych puszek.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

  10. #80
    +++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Dołączył
    Oct 2007
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Posty
    5.313
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Wersja 6.14 to ostatnia pudełkowa wersja, której Adobe już nie aktualizuje. Zmienili całkowicie sposób sprzedaży na subskrypcje. Nie wszystkim się to spodobało, że Adobe zdecydowało się na taki model. Ale nie są jedyni na rynku i można na szczęście znaleźć inne narzędzia.

    LR Classic CC to normalna aplikacja, tyle że z kontem w Adobe, przydzielonym pakietem w chmurze Creative Cloud (CC). Wszystkie zdjęcia rezydują w bibliotece na lokalnym dysku. Ręczna synchronizacja dotyczy jedynie tego co chciałbyś wysłać sobie do chmury, np. żeby użyć tabletu do obróbki. Można też użyć chmury, by załadować zdjęcia przez przeglądarkę, kiedy nie mamy dostępu do aplikacji.

    Aktualizacje samej aplikacji, jak zauważyłem są sezonowe, raz na kwartał lub na pół roku. Zależy, czy wymyślą nową funkcje, czy rozszerzają liczbę obsługiwanych aparatów.

Podobne wątki

  1. Szumy w Lightroom
    By rakukrakow in forum Cyfrowa ciemnia
    Odpowiedzi: 33
    Ostatni post / autor: 28.02.15, 09:04
  2. Adobe Lightroom 6 - a jednak będzie!
    By gietrzy in forum Cyfrowa ciemnia
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 24.01.15, 14:53
  3. [Adobe Lr] Adobe Lightroom 5 Tips & Tricks Round-Up
    By mareksopl in forum Ciekawe strony www
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 27.08.14, 08:32
  4. Adobe Lightroom Version 1.4 na 1.3.1
    By Mirek54 in forum Cyfrowa ciemnia
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 15.07.08, 23:17
  5. [Adobe Lr] Adobe Lightroom - ciemnia cyfrowego fotografa, cz.
    By black_bird in forum Porady dotyczące fotografii
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 29.04.08, 08:20

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.