Strona 24 z 24 PierwszyPierwszy ... 14222324
Pokaż wyniki od 231 do 237 z 237

Wątek: Cierpkie uwagi na temat E-3

| OlyJedi
    Mieszka w
    Grodzisk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Oleryk
    Szkoda, że już mniej się tym pasjonujesz ale po sobie wiem, ze wiele rzeczy, ktore kiedyś robiłem, dziś mogę co najwyżej powspominać.
    Dlatego tak miło czytać mi o Twoich przygodach
    Mi również brakuje dawnych czasów i tej czystej radości jaką dawał mi kontakt z naturą. Wtedy właściwie niczego nie oczekiwałem, po prostu chciałem tam być i to mi wystarczało. Teraz stałem się braczem. Najbardziej zależy mi na zdjęciach, na tym by miały odpowiednią jakość techniczną i zawierały ciekawą treść. Wszystko co robię temu podporządkowałem. Patrzę na las okiem inżyniera myśliwego wyszukując okazje do stworzenia zasadzki, zbudowania kolejnego wtapiającego się w krajobraz ukrycia i czuję, że coraz rzadziej dostrzegam piękno, które mnie otacza.

Cytat Zamieszczone przez zibi1303
    Pięknie, powinieneś pisać reportaże
    A dziewczyna ? Dalej jest twoją dziewczyną ?
    Tak, jesteśmy razem. To twarda sztuka. Nawet dziki, które później spotykaliśmy nie budziły w niej widocznego lęku. Chociaż ona zapewne nigdy nie pogodzi się z tym, że można narażać życie dla zdjęcia jakiegoś zwierzęcia.

Cytat Zamieszczone przez zibi1303
    Ja jestem już wygodny lubię las i przyrodę, ale minimum wygód musi być. Pod gołym niebem to już nie dla mnie. Nie mniej lubię wynająć sobie domek w lesie...
    Ja jestem skąpy

Cytat Zamieszczone przez Syd Barrett
    jvad czemu nie jesteś piękną kobietą???!!!
    Bo bycie kobietą jest trudniejsze, my obaj poszliśmy na łatwiznę

Dobrze gdy przynajmniej jedno w parze jest rozsądne. To nami samcami natura bez skrupułów eksperymentuje przydając nam różne odchyły. Kobiety, w większości, są zdecydowanie bardziej rozsądne i poukładane (przynajmniej w porównaniu do mnie. Dzięki czemu tonują nasze męskie szalone zapędy.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Tyle ze caly temat zszedl na psy - bo gdzie tu E3.

Proponuje zamknac temat bo ludziskom w glowach sie @#$#$#%^(*&^.
    ...był Olek jest A6000

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kisi
    Tyle ze caly temat zszedl na psy - bo gdzie tu E3.

Proponuje zamknac temat bo ludziskom w glowach sie @#$#$#%^(*&^.
    Przesadzasz

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    kisi dobrze gada - temat się rozmydlił.

ciekawi mnie czy i kiedy producent upora się z bandingiem od ISO1250 w górę. czy to przypadłość którejś serii, czy problem sprzętowych zakłóceń w tym modelu?

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    kisi dobrze gada - temat się rozmydlił.

ciekawi mnie czy i kiedy producent upora się z bandingiem od ISO1250 w górę. czy to przypadłość którejś serii, czy problem sprzętowych zakłóceń w tym modelu?
    To raczej sprzęt. Jedyne co mogliby zrobić to próbować manipulować zegarami procków żeby jak najmniej siały na resztę obwodów. Banding pionowy który uwidacznia sie przy moich zastosowaniach raczej nie zniknie bez zmiany sprzętu

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Willow jakoś się do tej pory nie skarży na nic w E3, czyżby trafił w dobry egzemplarz? ;)

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez black_bird
    Willow jakoś się do tej pory nie skarży na nic w E3, czyżby trafił w dobry egzemplarz?
    Wszystko zależy od zastosowania. Do robienia normalnych zdjęć w iso 100-800 aparat jest idealny. Ja potrzebuje czegoś innego.