to tylko zjawisko, które zostało zaobserwowane i to pewnie przez przypadek - u mnie nie wystepuje - u kolegi jest - sprawdzał wielokrotnie - to oczywiste, że sens takiego fotografowania jest żadenZamieszczone przez willow32
![]()
to tylko zjawisko, które zostało zaobserwowane i to pewnie przez przypadek - u mnie nie wystepuje - u kolegi jest - sprawdzał wielokrotnie - to oczywiste, że sens takiego fotografowania jest żadenZamieszczone przez willow32
![]()
[quote="qbic"]1. wiem ze czyta on jpg zaszytego w raw ale co mnie klienta obchodzi ze mam mydlo po powiekszeniu wiecej niz 3x... co mi z tego 14 bodajze powiekszenia? u innych tez tak jest np w nikonie pytam bo nie wiem?Zamieszczone przez tymin3
2. W e1 na kolory na lcd nie nazekalem byly zawsze ok ;/
Krótkie czy długie czasy rzecz względna i zależy min. od ogniskowej. Przy ogniskowych jakie ja głównie używam (na ogół 200mm; nie mówiąc już o tych jakie mam zamiar używaćZamieszczone przez AndrzejSzczecin
) trudno uzyskać wystarczająco krótkie czasy do komfortowego fotografowania z ręki (przy 200mm musiałoby to być maksimum 1/400sek), dlatego skuteczna stabilizacja jest koniecznością. A że fotografowane obiekty z reguły bardzo krótko znajdują się w zasięgu "strzału" niemal zawsze używam trybu zdjęć seryjnych. Byłoby bardzo niemiłe gdyby po długim oczekiwaniu na upragnionego modela aparat zdechł, w czasie pierwszej serii. Dlatego przyłączam się do prośby Andrzeja aby inni posiadacze sprawdzili pod tym kątem swoje E3.
faktycznie, o tym zapomniałemZamieszczone przez jvad
pewnie dlatego ze w życiu nie fotografowałem z długimi szkłami
No to jednak problem jest, sprawdzę jak tam moja puszka sie zachowuje w tej kwestii
![]()
http://www.robertnawara.digartfolio.pl/
E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5
Kto to ten quality?Zamieszczone przez Piotr_0602
Czesc.Ch.
Pewnie jakiś Żyd.Zamieszczone przez chomsky
Albo cyklista.
Sprawdzałem u siebie ... E-3 nr. body : D69501382Zamieszczone przez jvad
obiektyw 14-54 nie występuje - jpg. ni RAW.
obiektyw 50-200 nie występuje - również jpg. oraz RAW.
a właśnie - ja też używałem do tej pory max 54mm i tematu za bardzo nie czuję... - a w planach jest 50-200mm plus konwerter i pewnie wówczas sprawa nabrałaby większej wagi - mimo wszytsko pewnie problem jest jednostkowy, choć warto by sprawdzić to na większej ilości egzemplarzy.Zamieszczone przez jvad
Zamieszczone przez willow32
willow32, lech2 bardzo dziękuję za test i wyniki.Zamieszczone przez lech2
ok, wytrzaskałem serię do zapełnienia 4GB karty. Zmieniałem czasy, oraz IS 1 i 2 no i bez IS teżZamieszczone przez jvad
Zwis nie wystąpił
![]()
http://www.robertnawara.digartfolio.pl/
E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5