Strona 12 z 24 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 237

Wątek: Cierpkie uwagi na temat E-3

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    lech2:

takie teksty wywołują u mnie rozbawienie... wiele stron wcześniej zarzuciłem dwa spośród kilkunastu zdjęć które zrobiłem E-3 w formacie ORF. tak, kilkunastu, bo więcej nie trzeba żeby przekonać się o jakości zdjęć w świetle zastanym.

nikt nie zjechał mnie, że piszę głupoty, ale też nikt nie zrobił podobnych zdjęć żeby wykazać że u Niego te pasy nie występują/występują. widać coś w tym jednak jest i ludzie siedzą cicho czekając na stanowisko producenta, tyle że jak nabiorą wody w usta, to producent nie dowie się o skali problemu.

mogę potestować tylko jednego E-trzy więc nie wiem czy to reguła, czy jeden z wyjątków. to jak to jest - miewasz pasiaste kadry czy nie?
    Karolu, kocham Cie jak brata ( swieta do czegos zobowiazuja), ale czasem jak cos grzmotniesz to jak lysy grzywa o beton.
    Moze ten soft do RAW nie tego i te pasy? Moze co innego. Zaraz afera i inni madrale sa w pogotowiu.
    Na Kowno!!!
    czesc.ch.

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Należy powiedzieć, że pojawiają sie przy wysokim ISO i są mało widoczne, dopiero przy dużym powiększeniu, a więc dla mnie to nie utrapienie, a dopieszczenie będzie jeśli to usuną. Tak że spokojny jestem o to, ale KarooL jest pedantem
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    do czasu następnego macania nie udzielam się w tej drażliwej kwestii.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lech2
    Po raz kolejny zapytam - dlaczego wszelkie krytyczne
    uwagi tyczące E-3 są od "macaczy" ... a nie posiadaczy ?
    Szczególnie o SW w nowych obiektywach - które nie są
    antidotum oraz demonem szybkości ostrzenia ...
    Mam podstawowe obiektywy z SW oraz bez silniczka,
    nie zauważam powalającej różnicy - przy współpracy
    z Olympusem E-3.
    Lechu- nie mam E3 ani (ciągle) 12-60. Ale mogę ci wytłumaczyć: mechanizm działa w identycznie w przypadku każdego dobra trwałego użytku z którego nie można szybko wyjść bez strat finansowych. Celowo odrywam się od aparatu.
    Masz ponieśc spory wydatek na "coś". Wybierasz, przebierasz, zapożyczasz sie. Kupiłeś i następny taki zakup robisz za dłuższa chwile.
    Powiedz, czy przyznasz się chętnie przed żoną we wspólnocie majątkowej/ kolegami którzy zazdroszczą bo nie mają tyle do wydania na swoje hobby/ kolegami o tym samym hobby- że sprzet delikatnie mówiąc, nie do końca spełnia Twoje oczekiwania? Nie, sprzet jest supercool extra zajefajny i w ogóle. Tym bardziej, ze obiektywnie znacznie lepszy od poprzedniego.
    Ale na w miarę wyważony komentarz / recenzję - trzeba trochę czasu.
    mamy 25XII- kto ma E3 dłużej niz miesiąc ??

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan
    Ale na w miarę wyważony komentarz / recenzję - trzeba trochę czasu.
    mamy 25XII- kto ma E3 dłużej niz miesiąc ??
    Ja mam Tyko ja nie jestem testerem. Po dzisiejszych(wczorajszych) zdjęciach powiem, że stabilizacja w E-3 się dobrze sprawuje ba, a nawet bardzo dobrze....
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Koriolan, KaarooL i qbic czyli nieustraszeni poszukiwacze baboli
    Powiem w swoim imieniu bo nie wiem jak inni Kupiłem aparat do pracy i jeżeli w czasie tej pracy wykryję jakies nieprawidłowości natychmiast o tym zamelduję. Nie będe robił zadnych zdjęć testowych bo mi się poprostu nie chce, nie po to go kupiłem żeby pstrykać nim tabelki i kolorowe kredki na ISO 1600, którego w życiu prawdopodobnie nie użyję. Do momentu wykrycia jakiejkolwiek wady, nie będe zabierał już głosu w tym wątku, to jest jakaś paranoia a w moim wieku trzeba juz unikac niepotrzebnych stresów

pozdrawiam
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

| OlyJedi Awatar mateuss
    Mieszka w
    Warszawa-Gocław
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez willow32
    Koriolan, KaarooL i qbic czyli nieustraszeni poszukiwacze baboli
    Powiem w swoim imieniu bo nie wiem jak inni Kupiłem aparat do pracy i jeżeli w czasie tej pracy wykryję jakies nieprawidłowości natychmiast o tym zamelduję. Nie będe robił zadnych zdjęć testowych bo mi się poprostu nie chce, nie po to go kupiłem żeby pstrykać nim tabelki i kolorowe kredki na ISO 1600, którego w życiu prawdopodobnie nie użyję. Do momentu wykrycia jakiejkolwiek wady, nie będe zabierał już głosu w tym wątku, to jest jakaś paranoia a w moim wieku trzeba juz unikac niepotrzebnych stresów

pozdrawiam
    i o to chodzi!
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	testowe_172.png
Wyświetleń:	329
Rozmiar:	1,1 KB
ID:	2687  

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Dziadek
    Po raz kolejny napiszę, że pierwsze macania nie wystarczą do poznania Trójki.
    A lekceważenie instrukcji obsługi prowadzi to takich stwierdzeń:
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Brak przełącznika trybów pracy fokusa to IMO minus.
    Wykorzystajcie wolny czas do pobuszowania w instrukcji, zaoszczędzicie sobie wielu rozczarowań.
    Andrzej pokazał mi ową magiczną kombinację, ale z ergonomią to już niewiele ma wspólnego. Zastąpili proste, sprawdzone i dobre rozwiązanie IMO mniej intuicyjnym. To jednak moja ocena. Przyzwyczajony jestem do tego przełącznika i cieszę się, że go mam w D300. Być może nowe rozwiązanie niesie jakieś dobrodziejstwa, ale ich nie dostrzegam.

Cytat Zamieszczone przez Dziadek
    PS wczoraj przeżyłem chwilę załamania, mój 12-60 przestał reagować, po pokręcniu pierścieniem obudził się i potem już działał. Zaufanie jednak będzie mu ciężko odzyskać
    Wpadka Olympusa z 12-60 SWD spora. Andrzeja szkiełko również zeszło. Szkoda.

Pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lech2
    Po raz kolejny zapytam - dlaczego wszelkie krytyczne
    uwagi tyczące E-3 są od "macaczy" ... a nie posiadaczy ?
    ..mam nieodparte wrazenie ze wszyscy sa 'macarzami'...wszak to body jest dopiero pare dni.. wesolych.. ;]
    Pozdrawiam
    Coral

Zwycięzca OlyRulez
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek
    Zmieniając tor narzekania mam takie pytanko - czy próbował ktoś kręcić E-3 i m42? Z tego co słyszę to wizjer ku temu b. obiecujący. Co z pomiarem światła - takie cuda jak w E-330 czy jest lepiej? Rozumiem, że stabilizacja nie działa z takimi szkłami?
    ..nie urzywam nic z m42 ale testowalem e3 z manualnymi OM 90mm macro i z nikkorem 85mm micro..jest znacznie lepiej niz w E1 (ze standardowym screenem)..ale pelny miod bedzie jak ktos wypusci screen z pryzmatem i rastrem (moze Katz Eye)...wesolych
    Pozdrawiam
    Coral