Bardzo mi przykro, że to, co mi wyszło przy macaniu nie zgadza się z Twoją teorią, ale to już nie mój problemZamieszczone przez The z00m
Wesołych Świąt i fajnych Nikkorów
![]()
Bardzo mi przykro, że to, co mi wyszło przy macaniu nie zgadza się z Twoją teorią, ale to już nie mój problemZamieszczone przez The z00m
Wesołych Świąt i fajnych Nikkorów
![]()
Nie rozumiem Cię suchar. Jaka jest moja teoria bo widać, że wiesz coś o czym nie miałem wiedzy. Powiedz jak SWD wpływa na PEWNOŚĆ trafienia AF bo ja się na tym nie znam i nie wiem? Wiem, że jasne szkło pomaga systemowi AF, a silniki ultradźwiękowe przyśpieszają pracę obiektywu i go wyciszają. Więc Panie nastawiony negatywnie wytłumacz mi jak SWD poprawia pewność AF bo ja autentycznie nie wiem, a widać Ty wiesz. I nie rób tym razem wycieczek osobistych. Widać, że jesteś w stosunku do swoich wypowiedzi mniej krytyczny niż do wypowiedzi innych userów. Odkąd niebieski zamieniłeś na zielony widać zmiany, ale nie na lepsze.Zamieszczone przez suchar
Wesołych Świąt.
Ja Ciebie pewnie nigdy nie zrozumiem, ale to inna sprawa i akurat z SWD nie ma nic wspólnego. Więc Panie nastawiony pozytywnie, dla mnie to jest proste i pisałem już o tym: E-3 z 14-54 udało mi się zgubić (szybkie zmiany odległości od obiektu na który ostrzyłem, szybka zmiana ogniskowej itp. i się chłopak pogubił), a E-3 z 12-60 robiąc to samo nie udało mi się zgubić. Dla mnie 14-54 jest wobec tego mniej pewny, jeśli chodzi o AF. No i jest wolniejszy, to też czułem, choć za dnia, nawet pochmurnego, dużej różnicy nie było. Chętnie wziąłbym E-3 z 12-60 i 14-54 na jakiś koncert, bo myślę, że tam byłaby dużo większa różnica.Zamieszczone przez The z00m
WŚ
Powiadasz że będzie lepiej? :>Zamieszczone przez RadioErewan
Gdyby wyszła poprawka do E510, to byłoby ślicznie.
Fuji S5 Pro
Proste w twoim przypadku jest co innego. Pozdrawiam nieczule.Zamieszczone przez suchar
Żenada. Powiedziałbym więcej, ale są Święta, więc sobie odpuszczę, choć nie powinienem.Zamieszczone przez The z00m
Mimo wszystko, Wesołych Świąt.
Po raz kolejny zapytam - dlaczego wszelkie krytyczne
uwagi tyczące E-3 są od "macaczy" ... a nie posiadaczy ?
Szczególnie o SW w nowych obiektywach - które nie są
antidotum oraz demonem szybkości ostrzenia ...
Mam podstawowe obiektywy z SW oraz bez silniczka,
nie zauważam powalającej różnicy - przy współpracy
z Olympusem E-3.
Ja jestem "macarzem"i wypowiadam się o nim w samych superlatywach
Wedlug mnie AF jest rewelacyjny. Chodzi mi głównie o pewność. Olek w tym jak i w pary innych rzeczach dogonił czołówkę bez dwóch zdań. Przypuszczam ze to zasługa zarówno tego że wszystkie 11 punktów ma krzyżowych i ponoć układy pomiarowe są podwojone i to daję tę pewność AF. No ale ja jestem inżynierem technologiem może dlatego
. Jednie wolałbym aby był nieco lżejszy, ale to mój kaprys tylko. Ten sprzęt jest super a po drobnej polerce technologii będzie genialny.
/*...................*/
/* ...........................*/
lech2:
takie teksty wywołują u mnie rozbawienie... wiele stron wcześniej zarzuciłem dwa spośród kilkunastu zdjęć które zrobiłem E-3 w formacie ORF. tak, kilkunastu, bo więcej nie trzeba żeby przekonać się o jakości zdjęć w świetle zastanym.
nikt nie zjechał mnie, że piszę głupoty, ale też nikt nie zrobił podobnych zdjęć żeby wykazać że u Niego te pasy nie występują/występują. widać coś w tym jednak jest i ludzie siedzą cicho czekając na stanowisko producenta, tyle że jak nabiorą wody w usta, to producent nie dowie się o skali problemu.
mogę potestować tylko jednego E-trzy więc nie wiem czy to reguła, czy jeden z wyjątków. to jak to jest - miewasz pasiaste kadry czy nie?
Hehe - ja jestem użyszkodnikiem. Nie wiem jak działa 14-54 z E-3. Nie posiadałem nigdy tego szkłaZamieszczone przez lech2
Na pewno ze wszystkimi obiektywami, które mam E-3 działa szybciej od E-330. Do tego z EC-20 ostrzy na wszystkie punkty pewnie i szybko. Taka moja opinia.
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"