Do suszenia ;D
Do suszenia ;D
A co mi tam wyjasnie Ci bo dobre foty walisz.Zamieszczone przez Rafał Czarny
Szafa nezbedna jest do duzych powiekszen.Ruskiego Krokusa nie obrociles wiec musiales go na szafe stawiac![]()
![]()
Tylko nie rozgaduj,bo wszyscy beda duze foty teraz robic.Ja to 40 lat w tajemnicy trzymam.
ja stawialem na pralce i rzucalem na podloge... no ale mniejsze foty robilem...![]()
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Genialne!!!Zamieszczone przez lucca
Normalnie odebrało mi mowę (znaczy się władzę w palcach).
A ja nie wpadłem na chytry patent z szafą i jak gupek przepłaciłem za Opemusa 6 z przekręcaną głowicąZamieszczone przez k@czy
.
A ja zawsze odwracałem krokusa o 180 stopni, na dechę szło wiadro z wodą dla przeciwwagi i papier na podłodze się kładło![]()
To bardzo niebezpieczne.Tez tak robilem do tego czasu jak mnie kumpel na kacu wode z wiadra wypil.Kroks na ziemie polecial.Od tamtej pory tylko trelinka-niezawodnaZamieszczone przez -M
![]()
A jak prosto obliczyć na podstawiej ogniskowej maksymalny bezpieczny czas naświetlania przy użyciu "IS"?
Co to podstawowa ogniskowa?
Bezpieczny czas kalkulowany wg metody odwrotności ekwiwalentu ogniskowej dla małego obrazka można wydłużyć o skuteczność stabilizacji czyli pewnie jakieś 2-3 EV, ale sporo zależy od indywidualnych możliwości utrzymania danego czasu, co dość łatwo można sprawdzić doświadczalnie.