no teraz przez jakiś czas będzie szansa na słoik "po tuningu". ciekawe czy to babol mechaniczny, czy programowy.
no teraz przez jakiś czas będzie szansa na słoik "po tuningu". ciekawe czy to babol mechaniczny, czy programowy.
Jak już pisałem- zwróciłem obiektyw do sklepu więc z chwilą przelewu kasy na konto ten etap się zakończy.Zamieszczone przez fotomic
Jak też pisałem- chciałem kupić sprawny obiektyw i wykonałem kilka telefonów.
Utwierdziły mnie one w przekonaniu, że problem jest sporo szerszy. I że tzw góra o nim wie.
MADE IN JAPANZamieszczone przez qbic
6Zamieszczone przez blady
Sprawdzałem dodatkowo z E-1 i też działa bez problemu.
E - trójka plus trochę Z - coś tam...
chcesz, zebym na pierwszej stronie wypisał czcionką 78 i boldem, ze mamy uzytkownika z uwalonym 12-60 ?Zamieszczone przez Koriolan
zaproponowalem Ci założenie osobnego wątku z ankieta dot. sprawnosci 12-60 - gdyby sie okazalo, ze jest popularny i jest tego wiecej - bylby przklejony (i tam bylby temat sledzony dalej, lacznie z tym, co Olympus z tym fantem zrobi(ł))
puki co utyskujesz na wyssane z palca "ukrywanie prawdy o 12-60" na forum ....
fajnie, mozesz ta wiedza sie z Nami podzielic? sadze, ze bedzie wieksze zainteresowanie (sam przymierzam sie do E-3 + 12-60 - do górek i latania)Zamieszczone przez Koriolan
pozdrawiam
K.Gajda (cra3y)
NIE NA FORUM a przez Olympus/Olympus Polska- teraz już jasne ?Zamieszczone przez cra3y
Przeczytaj jeszcze raz.Zamieszczone przez cra3y
Wczoraj w południe chodziło o jeden walnięty obiektyw. Teraz już nie o jeden. I nie tylko o te, na które trafiłem w jednym sklepie.
To niestety jest szersza wtopa.
Heh, niezły dowcip. Koriolan, moim zdaniem i tak jesteś wyjątkowo spokojnym facetem, jak na całe zajście. Mnie by chyba rozerwało, jak bym dał za szkło 3 tys, i nie odpaliło by z moją ulubioną puszką. I to jeszcze w olku.
Wiecie, mnie zastanawia teraz co innego. Rozumiem, że jest partia niedziałających szkieł. Naprawią. A co z tymi co działają? Kto mi da gwarancję, że jak kupię 12-60, to będzie działał przewidywalnie? Miałem już na ślubie sytuację, że mi się FL-36 powiesiła na 15 min, przed wejściem pary do kościoła. Spociłem się jak mysz widząca kota z odległości pięciu centymetrów. Po kilku wyciągnięciach baterii, lampa jednak zaskoczyła.
Nie ma nic gorszego, jak brak zaufania do sprzętu, jeśli służy do robienia niepowtarzalnych rzeczy. Chirurg musi mieć pewną rękę, aparat musi działać.
To kto mi teraz da gwarancję, że 12-60 teraz działające, nie stanie się przyciskiem do papieru, w momencie jak młoda para będzie wchodziła do kościoła? Jedni kupują dwie puszki do systemu, a olkowicze będą kupować dwa ZD 12-60![]()
Co do tego sprawdzania, przez sklepy. Gdybym miał sklep, zapakowałbym wszystkie 12-60 jak leci w karton i wysłał do producenta, z prośbą o pisemne potwierdzenie, że sprzet jest sprawny i nadaje się do sprzedaży. Sam bym nie kiwnął palcem do testowania.
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Blady, obawiam się, ze takiej gwarancji nie da Ci sprzęt żadej firmy.
Nawet promy kosmiczne sie psują.
Jedynym rozwiązaniem w pracy zarobkowej, jest dublowanie sprzętu. Każdy może zawieść, nie tylko Olympus.
i ta druga pucha otwarta wisi na ramieniu?Zamieszczone przez blady
Sorki, ale jak robisz coś pożadnie, to jesteś zabezpieczony.
Zawsze wszystko może strzelić, choćby nie wiem jak było sprawdzone.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
blady:
to nie jest obiektyw do kościoła. w moim pojęciu to obiektyw dla leniwych. tylko i aż tyle. masz 14-54, więc nie widzę problemu. gonisz E-330, chwytasz E-3 i żyjesz za dopłatą niecałych 4k.
słoikiem do kościoła będzie 14-35, do tego możnaby dodać drugi aparat z 11-22. sylwetki, portrety jednym, szeroki plan drugim.
sorry, ale mnie wali do czego jest, G***O jest i tyle, nie talibować mi tu.Zamieszczone przez KaarooL
było sobie życie