Strona 9 z 17 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 164

Wątek: [HELP] 12-60 z E410- not working

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    no teraz przez jakiś czas będzie szansa na słoik "po tuningu". ciekawe czy to babol mechaniczny, czy programowy.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan
    fotomic- napisałem kilkanaście postów wcześniej.
    IMO Olympus wie ze problem istnieje i nie zrobił wystraczajaco dużo, aby potencjalnie wadliwe szkła wycofać z dystrybucji lub przetestować.
    poczekamy zobaczymy, zrobi sie zadyma, ceny moze spadną, tak czy inaczej jestem ciekaw jak to będzie. zdawaj relacje.
    Jak już pisałem- zwróciłem obiektyw do sklepu więc z chwilą przelewu kasy na konto ten etap się zakończy.

Jak też pisałem- chciałem kupić sprawny obiektyw i wykonałem kilka telefonów.
    Utwierdziły mnie one w przekonaniu, że problem jest sporo szerszy. I że tzw góra o nim wie.

Awatar R@fi
    Mieszka w
    PZ
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic
    Czy ten 12-60 to Czajna czy Japan?
    MADE IN JAPAN

Cytat Zamieszczone przez blady
    Rafi, co masz na czwartej pozycji od prawej?
    6

Sprawdzałem dodatkowo z E-1 i też działa bez problemu.
    E - trójka plus trochę Z - coś tam...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Natomiast co do stwierdzenia, ze nikt nie usiłuje ukrywać wadliwości tych obiektywów- mam nieco inne zdanie.
    chcesz, zebym na pierwszej stronie wypisał czcionką 78 i boldem, ze mamy uzytkownika z uwalonym 12-60 ?

zaproponowalem Ci założenie osobnego wątku z ankieta dot. sprawnosci 12-60 - gdyby sie okazalo, ze jest popularny i jest tego wiecej - bylby przklejony (i tam bylby temat sledzony dalej, lacznie z tym, co Olympus z tym fantem zrobi(ł))

puki co utyskujesz na wyssane z palca "ukrywanie prawdy o 12-60" na forum ....

Utwierdziły mnie one w przekonaniu, że problem jest sporo szerszy. I że tzw góra o nim wie.
    fajnie, mozesz ta wiedza sie z Nami podzielic? sadze, ze bedzie wieksze zainteresowanie (sam przymierzam sie do E-3 + 12-60 - do górek i latania)
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cra3y
    Natomiast co do stwierdzenia, ze nikt nie usiłuje ukrywać wadliwości tych obiektywów- mam nieco inne zdanie.
    chcesz, zebym na pierwszej stronie wypisał czcionką 78 i boldem, ze mamy uzytkownika z uwalonym 12-60 ?

zaproponowalem Ci założenie osobnego wątku z ankieta dot. sprawnosci 12-60 - gdyby sie okazalo, ze jest popularny i jest tego wiecej - bylby przklejony (i tam bylby temat sledzony dalej, lacznie z tym, co Olympus z tym fantem zrobi(ł))

puki co utyskujesz na wyssane z palca "ukrywanie prawdy o 12-60" na forum ....
    NIE NA FORUM a przez Olympus/Olympus Polska- teraz już jasne ?

Cytat Zamieszczone przez cra3y
    fajnie, mozesz ta wiedza sie z Nami podzielic? sadze, ze bedzie wieksze zainteresowanie (sam przymierzam sie do E-3 + 12-60 - do górek i latania)
    Przeczytaj jeszcze raz.
    Wczoraj w południe chodziło o jeden walnięty obiektyw. Teraz już nie o jeden. I nie tylko o te, na które trafiłem w jednym sklepie.
    To niestety jest szersza wtopa.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Heh, niezły dowcip. Koriolan, moim zdaniem i tak jesteś wyjątkowo spokojnym facetem, jak na całe zajście. Mnie by chyba rozerwało, jak bym dał za szkło 3 tys, i nie odpaliło by z moją ulubioną puszką. I to jeszcze w olku.

Wiecie, mnie zastanawia teraz co innego. Rozumiem, że jest partia niedziałających szkieł. Naprawią. A co z tymi co działają? Kto mi da gwarancję, że jak kupię 12-60, to będzie działał przewidywalnie? Miałem już na ślubie sytuację, że mi się FL-36 powiesiła na 15 min, przed wejściem pary do kościoła. Spociłem się jak mysz widząca kota z odległości pięciu centymetrów. Po kilku wyciągnięciach baterii, lampa jednak zaskoczyła.

Nie ma nic gorszego, jak brak zaufania do sprzętu, jeśli służy do robienia niepowtarzalnych rzeczy. Chirurg musi mieć pewną rękę, aparat musi działać.

To kto mi teraz da gwarancję, że 12-60 teraz działające, nie stanie się przyciskiem do papieru, w momencie jak młoda para będzie wchodziła do kościoła? Jedni kupują dwie puszki do systemu, a olkowicze będą kupować dwa ZD 12-60

Co do tego sprawdzania, przez sklepy. Gdybym miał sklep, zapakowałbym wszystkie 12-60 jak leci w karton i wysłał do producenta, z prośbą o pisemne potwierdzenie, że sprzet jest sprawny i nadaje się do sprzedaży. Sam bym nie kiwnął palcem do testowania.
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

Oleryk
    Gość
    Blady, obawiam się, ze takiej gwarancji nie da Ci sprzęt żadej firmy.
    Nawet promy kosmiczne sie psują.
    Jedynym rozwiązaniem w pracy zarobkowej, jest dublowanie sprzętu. Każdy może zawieść, nie tylko Olympus.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez blady
    Jedni kupują dwie puszki do systemu, a olkowicze będą kupować dwa ZD 12-60
    i ta druga pucha otwarta wisi na ramieniu?

Sorki, ale jak robisz coś pożadnie, to jesteś zabezpieczony.
    Zawsze wszystko może strzelić, choćby nie wiem jak było sprawdzone.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    blady:

to nie jest obiektyw do kościoła. w moim pojęciu to obiektyw dla leniwych. tylko i aż tyle. masz 14-54, więc nie widzę problemu. gonisz E-330, chwytasz E-3 i żyjesz za dopłatą niecałych 4k.

słoikiem do kościoła będzie 14-35, do tego możnaby dodać drugi aparat z 11-22. sylwetki, portrety jednym, szeroki plan drugim.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    blady:

to nie jest obiektyw do kościoła. w moim pojęciu to obiektyw dla leniwych. tylko i aż tyle. masz 14-54, więc nie widzę problemu. gonisz E-330, chwytasz E-3 i żyjesz za dopłatą niecałych 4k.
    sorry, ale mnie wali do czego jest, G***O jest i tyle, nie talibować mi tu.
    było sobie życie