Strona 7 z 17 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 164

Wątek: [HELP] 12-60 z E410- not working

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cra3y
    Koriolan, bylo usuwane tylko naparzanie sie miedzy fotomiciem, Toba i jeszcze ktos tam (oprocz mnie wlazl).

mam lepszy pomysl - wątek - ankieta, analogicznie do Niemcow, ile mamy tutaj w naszym swiatku kropnietych 12-60 i z jakimi SN

Tobie mogę zyczyc tylko powrotu sprawnej sztuki i dobrego światła na święta.

PS: jak odeslesz obiektyw do serwisu a nie do sklepu, to na 99% pojedzie do czech, czyli 2 - 3 tyg z bani ...
    cra3y z tymi 2-3 tygodniami to cokolwiek przesadziłeś jak mi się E-1 z FL-36 zakleszczyły to od dnia wysyłki do powrotu rozdzielonych braci syjamskich mineło równo 10 dni a operacja odbyła się w Pradze Dodatkowo miałem zagwarantowane zapasowe E-1 gdyby moja puszka nie wróciła przed okresloną przeze mnie datą
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan
    Natomiast jeżeli producent wie że na rynku znajduje się wadliwa partia obiektywów (a na to wygląda- czy na Niemcy produkują inne obiektywy niż dla nas ?) i nabiera wody w usta- to coś takiego zasługuje na napietnowanie.
    bardziej mi to przypomina wpade Canona z 1Dmk3 - producent nie wiedzial, dopuki spartolona partia nie ujrzala swiatla dziennego. podobnie moze byc tutaj.

ciekawe jak w USA i JP.

Cytat Zamieszczone przez willow32
    cra3y z tymi 2-3 tygodniami to cokolwiek przesadziłeś jak mi się E-1 z FL-36 zakleszczyły to od dnia wysyłki do powrotu rozdzielonych braci syjamskich mineło równo 10 dni a operacja odbyła się w Pradze Dodatkowo miałem zagwarantowane zapasowe E-1 gdyby moja puszka nie wróciła przed okresloną przeze mnie datą
    niekoniecznie przesadzilem, jak maja w czechach gorący okres i gdyby sie okazało, ze rzeczywiscie tych 12-60 pojedzie dosc sporo, to bedzie taki czas oczekiwania.

Olek serwis PL wysyla paczki dwa razy w tygodniu wtorek i czwartek, wystarczy, ze wyslesz do nich w czwartek (dostana w piatek), to do czech wyjedzie dopiero transport w przyszly wtorek ...
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Jak na razie nikt się nie odezwał, prawda?

Ja wiem przynajmniej o dwóch felernych obiektywach: tym który miałem w ręku i tym który sklep testował dla mnie.
    Sklep był autentycznie zdziwiony i lekko przestraszony- bo ileś tam sztuk sprzedano do ludzi.
    Dzwoniłem do cyfrowe.pl i sposób w jaki ze mną rozmawiano nie pozostawia wątpliwości: problem jest znany. Prawdopodobnie również w OP.

I jak już pisałem - technika to technika i zawsze coś może nawalić. Natomiast jeżeli producent wie że na rynku znajduje się wadliwa partia obiektywów (a na to wygląda- czy na Niemcy produkują inne obiektywy niż dla nas ?) i nabiera wody w usta- to coś takiego zasługuje na napietnowanie.

Ja prosiłem Jacka o info czy mam szanse kupić sprawny obiektyw przed poniedziałkiem.
    a nie przyszło Ci do głowy że Olympus zanim podejmie decyzję w jaki sposób rozwiązać problem i opowie o tym publicznie chce dokładnie go zbadać?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Willow- zdjecia robisz świetne. Ale co do "badania sprawy" to Ci wyjaśnię:
    Co tu jest do badania??
    W sąsiednim kraju userzy dość licznie reklamują obiektywy. Głownie z jednej partii ale nie tylko. Do tego o ile wiem dostawy przychodzą właśnie stamtąd.
    Stwierdzenie wadliwości obiektywu zajęło sklepowi dziś słownie DWIE MINUTY. Obiketyw nie ostrzył. To nie jest jakiś BF/FF gdzie ktoś widzi albo nie widzi.

Ilu autoryzowanych dystrybutorów ma OP w Polsce ? Niech będzie 100.

Piszemy maila do sklepów z prośbą o przetestowanie wszystkich posiadanych na stanie obiektywów zanim trafią do klienta i wycofanie wadliwych. TO TYLE.

Jest cicho, spokojnie a klienci nie dostają ewidentnie walniętych szkieł.
    Nawet jeśli w ten sposób wykryjesz tylko 90% wadliwych sztuk- to problem został silnie ograniczony.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    [
    23

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez C+
    [
    23
    No to mi wymyślenie tego zajęło 5 minut.
    napisanie takiego maila- 15 minut.

Ochrona reputacji firmy- bezcenna. Prawda ?

Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Willow- zdjecia robisz świetne. Ale co do "badania sprawy" to Ci wyjaśnię:
    Co tu jest do badania??
    W sąsiednim kraju userzy dość licznie reklamują obiektywy. Głownie z jednej partii ale nie tylko. Do tego o ile wiem dostawy przychodzą właśnie stamtąd.
    Stwierdzenie wadliwości obiektywu zajęło sklepowi dziś słownie DWIE MINUTY. Obiketyw nie ostrzył. To nie jest jakiś BF/FF gdzie ktoś widzi albo nie widzi.

Piszemy maila do sklepów z prośbą o przetestowanie wszystkich posiadanych na stanie obiektywów zanim trafią do klienta i wycofanie wadliwych. TO TYLE.

Jest cicho, spokojnie a klienci nie dostają ewidentnie walniętych szkieł.
    Nawet jeśli w ten sposób wykryjesz tylko 90% wadliwych sztuk- to problem został silnie ograniczony.
    90% to nie 100% być może OPL poprosił sklepy/dystrybutorów o sprawdzenie obiektywów które maja na stanie, ale wiesz jak to w życiu, sklepy w tym gorącym okresie mają ważniejsze sprawy na głowie niż sprawdzanie obiektywów Olympusa, nie znasz ludzi?
    Masz prawo się wściekać, pewnie też byłbym przybity gdyby mnie to spotkało, ale to że robisz tyle szumu wokół całej sprawy nie spowoduje ze dostaniesz nowy sprawny obiektyw jutro. Nikt tutaj nie próbuje ukryć faktu wadliwosci tych obiektywów, poprostu przesadziłes z atakiem na Jacka (nomen omen za sprzedaz bezpośrednio też nie jest odpowiedzialny )

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Willow- a gdzie widzisz atak na Jacka?? cytat poproszę.

Co do sklepów- zgadnij kto jest pierwszy zainteresowany wycofaniem walonego towaru gdy sporo ludzi kupuje sprzęt zdalnie i ma 10 dni na zwrot bez podania przyczyn??

Nie chodzi o kity których sklepy mają sporo na stanie. Ale o obiektywy których sklepy mają max 5-8. Mi sprawdzono w dwie minuty.
    Z tym, ze nie będę miał szkła na Świeta już się pogodziłem.

a szkoda.. tam gdzie jadę jest fajny obiekt architektoniczny do focenia

Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Willow- a gdzie widzisz atak na Jacka?? cytat poproszę.

Co do sklepów- zgadnij kto jest pierwszy zainteresowany wycofaniem walonego towaru gdy sporo ludzi kupuje sprzęt zdalnie i ma 10 dni na zwrot bez podania przyczyn??

Nie chodzi o kity których sklepy mają sporo na stanie. Ale o obiektywy których sklepy mają max 5-8. Mi sprawdzono w dwie minuty.
    Z tym, ze nie będę miał szkła na Świeta już się pogodziłem.

a szkoda.. tam gdzie jadę jest fajny obiekt architektoniczny do focenia
    nic Ci nie będę cytował, sam powinieneś wiedziec w którym miejscu przekroczyłeś granice dobrego zachowania! O tym jacy ludzie często gęsto pracują w takich sklepach też nie będe się rozpisywał
    Obiekt obskoczysz inny szkłem, a jak nie wrócisz tam w innym terminie ze sprawnym 12-60 w kazdym razie świat się nie skończył co nie?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    eee... cos sie pogubilem, nic juz nie rozumiem . do kasacji