dość lajtowo podeszli do kontroli jakości![]()
dość lajtowo podeszli do kontroli jakości![]()
Okazuje sie, że w przynajmniej kilku sporych sklepach problemy z 12-60 są znane. Przychodzą kity E3+14-54. Obiektywy 12-60 w wolnej sprzedaży pochodzą zasadniczo z rozdzielania kitów.
JACK - czuj się wywołany do tablicy. O co chodzi.
Ciekawe czy będą podobne problemy z 50-200 SWD i 14-35 SWD.
Jarek
nie pozno tylko jak zaczeli wiecej sprzetu produkowacZamieszczone przez blady
seryjna, masowa produkcja czasem boli
zycze powodzenia w bojach ze szklem
Nie poczuwam sięZamieszczone przez Koriolan
Poczuję się, jak wrócę z urlopu, na którym przebywam do 06.stycznia 2008.
Do tego dnia wszyscy mamy identyczne możliwości uzyskania informacji.
Pozdrawiam
Jack
Modzie- najlepiej usuń cały wątek i moje konto. W końcu przecież informacja o wadliwych obiektywach 12-60 nie może wyjść na jaw.
ot został wycięty na śmietnik, wątek wrócił na stare tory. Amen, jak chcesz coś napisać do tego co się działo to pozostałość leży na wysypisku. powoli popadasz w panikę. Przypominam koniec z OT w tym miejscu. Chcę zobaczyć finał.
było sobie życie
Koriolan, bylo usuwane tylko naparzanie sie miedzy fotomiciem, Toba i jeszcze ktos tam (oprocz mnie wlazl).
mam lepszy pomysl - wątek - ankieta, analogicznie do Niemcow, ile mamy tutaj w naszym swiatku kropnietych 12-60 i z jakimi SN
Tobie mogę zyczyc tylko powrotu sprawnej sztuki i dobrego światła na święta.
PS: jak odeslesz obiektyw do serwisu a nie do sklepu, to na 99% pojedzie do czech, czyli 2 - 3 tyg z bani ...
pozdrawiam
K.Gajda (cra3y)
CHYBA CIĘ... pomieszało od tej awarii...Zamieszczone przez Koriolan
Inforamcja o wadliwym 12-60 jest jak najbardziej pożądana!
NIe rozumiem tylko jojczenia na coś co załatwia się jednym telefonem!
(do sklepu bądź serwisu!)
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Jak na razie nikt się nie odezwał, prawda?
Ja wiem przynajmniej o dwóch felernych obiektywach: tym który miałem w ręku i tym który sklep testował dla mnie.
Sklep był autentycznie zdziwiony i lekko przestraszony- bo ileś tam sztuk sprzedano do ludzi.
Dzwoniłem do cyfrowe.pl i sposób w jaki ze mną rozmawiano nie pozostawia wątpliwości: problem jest znany. Prawdopodobnie również w OP.
I jak już pisałem - technika to technika i zawsze coś może nawalić. Natomiast jeżeli producent wie że na rynku znajduje się wadliwa partia obiektywów (a na to wygląda- czy na Niemcy produkują inne obiektywy niż dla nas ?) i nabiera wody w usta- to coś takiego zasługuje na napietnowanie.
Ja prosiłem Jacka o info czy mam szanse kupić sprawny obiektyw przed poniedziałkiem.